Saturday, October 25, 2025
spot_img

Utvalt:

Mod att våga – Charlotte Kaupang om att bygga ett meningsfullt företag

Charlotte Kaupang är grundare av företaget Your Minds, som...

Från lantbrukare till entreprenör: Myllas vision om ett hållbart matsystem

Jens Thulin är själv lantbrukare och såg på nära...

Pensionsmyndighetens expert tipsar: Jobbonär – för dig som vill ha det bästa av två världar!

I samarbete med verksamt.se Att ta ut pension behöver inte...
HemInspirationDags att tänka på...

Dags att tänka på annat än jobb!

Så lyckas du med den perfekta griljeringen av din julskinka.

  • När du griljerar en skinka ska den vara tillagad – kokt eller ugnsbakad. Annars kan det bli dålig stämning kring buffén. Skinkan i Gårdssällskapets vanliga jullådor är färdigkokt, den nitritfria skinkan behöver tillagas. Låt skinkan svalna innan du fortsätter.
  • Om skinkan är rund i formen, skär bort lite av undersidan så den står plant. (Chans till provsmak!)
  • Skär bort svålen, den kommer inte att ge mer smak nu. Snickra bort lite fett om det känns för mycket.
  • Välj en variant på griljering nedan – klassisk, kryddig eller med sprit. Ta den som känns mest som du.
  • För att få griljeringen att fästa, torka av skinkan med hushållspapper och pudra över lite potatismjöl eller maizena. Har du inget sådant är det näst bästa att blanda i lite ströbröd i griljeringen. Då blir den lite tjockare och sitter bättre.
  • Pensla på blandningen på översidan av skinkan. Strö över rikligt med ströbröd.
  • Sätt in i ugnen på 200 grader tills griljeringen fått fin färg. Ca 7-10 minuter.
  • Ta ut, skär i tunna skivor. Stekgaffel kan vara bra för bättre grepp när man skär upp.Servera! 

Recept på klassisk griljering
1 äggula
0,5 dl senap, gärna en blandning av sötstark grovkornig och dijon
1 msk flytande honung

Whiskey- och honungsgriljering
1 äggula
0,5 dl senap, gärna en blandning av sötstark grovkornig och dijon
1 msk flytande honung
1 msk whiskey

Ingefära och apelsingriljering
1 äggula
0,5 dl senap, gärna en blandning av sötstark grovkornig och dijon
1 msk socker eller honung
2 msk färsk ingefära (eller 2 tsk malen torkad)
rivet skal av ½ apelsin

Källa: http://www.gardssallskapet.se/

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Mod att våga – Charlotte Kaupang om att bygga ett meningsfullt företag

Charlotte Kaupang är grundare av företaget Your Minds, som utbildar företag...

Från lantbrukare till entreprenör: Myllas vision om ett hållbart matsystem

Jens Thulin är själv lantbrukare och såg på nära håll hur...

Experten tipsar: Företagare – så får du en trygg pension!

I samarbete med verksamt.se Som företagare behöver du själv ta ansvar för...