Thursday, November 30, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemEntreprenörslivKrönikaPersonlig utveckling är nyckeln...

Personlig utveckling är nyckeln till framgång

Det finns en väsentlig skillnad mellan människor som gör och människor som drömmer. Den största är självklar; den som drömmer står kvar, medan den som gör rör sig framåt i ständig förändring. Men under ytan handlar det om mer än ett beteendemönster, det handlar om viljan att utmana sig själv; det handlar om personlig utveckling. 

Att inte utvecklas som person blir som mest problematiskt för de som står och trampar vatten och som önskar att de vore någon annanstans, men där bekvämligheten i nuvarande situation gör att de nöjer sig. Här skapar oviljan till att utvecklas och acceptera förändring som en del i vardagen ett hinder som bromsar all potential och som i sin tur kan leda till en känsla av ofullständighet.

Men att utvecklas, det kan alla som väljer att acceptera att inget förutom förändring är permanent. För även om du nöjer dig, så kommer också den situationen att förr eller senare förändras lika säkert som att livet någon gång tar slut. Det är också först när vi accepterar det som ett faktum som vi kommer att kunna se möjligheter där andra ser problem och på så vis utveckla ett tankesätt som tar oss framåt och hjälper oss att nå våra mål.

I mångt och mycket behöver vi bli bättre på att hitta rätt fokus; att gifta vår självkänsla med vårt självförtroende och rikta tankeverksamheten inåt, kring hur vi mår, vad vi mår bra av att göra och vilka människor vi trivs med i vår närhet. Först då kommer vi att med hjälp av självkänslan förstå att vi har ett värde som alla andra och därefter, med hjälp av vårt självförtroende och den energi vi får av att omge oss av genuina människor, få kapacitet till att ta oss ur vår bekvämlighetszon för att fortsätta framåt i den personliga utvecklingen.

För när andra ger upp handlar utveckling om att hitta de verktyg som löser problemet. Det handlar om att ha modet att följa sin passion och att vara trygg med det. Det är när vi hittar det fokuset och slutar jämföra oss med andra som vi kan ta steget till att bli de människor vi behöver vara för att nå våra personliga framgångar.

För en sak är säker och det är att förändring är det enda permanenta och det bästa vi kan göra är att anamma den.

Anton Samuelsson, delägare i Redfellas 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X