Företagare behöver tålamod

 

Johan Capelius är pappa till sex barn plus extrapappa åt ytterligare tre barn. Han driver även projektet Nordic58.

Av Nina Jansdotter

Hur kom du in på företagande?
– Personer med mina förmågor, det vill säga jag är obotlig optimist med en hjärna som alltid ser möjligheter, kryddat med en otålighet, passar inte alltid in i en vanlig organisationsstruktur. Då är det bättre att driva eget!

Blev det som du trodde?
– Nej, har under flera år provat och testat olika koncept. Det har lett fram till där vi är idag med Nordic58. Man måste gilla att förändring är en del av processen. Och att omge sig med kloka rådgivare och att ha ett företagsklimat där alla kan säga sin mening, och att kloka åsikter tas om hand och blir en del av förändringsprocessen.

Vad är det bästa med att vara företagare?
– Friheten att låta ens och andras idéer få växa till sig i en företags struktur som jag själv konstruerat.

Vad är det mest utmanande?
– Nummer ett är att rekrytera rätt folk och att skapa möjligheter för dom att utvecklas, det skapar delaktighet och engagemang. Utmaning nummer två är att skapa förtroende för vårt varumärke och den höga kvalitén vi har på våra produkter.

Vad vill du ge för råd till de som nyligen startat eget eller skulle vilja starta?
– Skapa dig förutsättningar för att kunna ha tålamod, både med resultatet och att kunna ge din affärsidé tid att mogna och kunna korrigeras.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X