Friday, February 23, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...
HemEntreprenörskapTherese Olsson VD för...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell organisation som sedan 1998 har hjälpt över 30.000 entreprenörer att förverkliga sina idéer i Sverige. Genom tävlingar, workshops och inspiration kopplar Venture Cup ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé.

Therese berättar att hon kommer från en liten by i Värmland och att hon alltid drömt om att nå något större. Att vara en del av Venture Cup är en fantastisk möjlighet att stötta och guida de som verkligen vill göra skillnad och ta sina idéer till nya höjder.

– Fun fact om mig är att jag har rest jorden runt och utforskat närmare 50 länder, en erfarenhet som har fördjupat mitt globala perspektiv och ökat min ödmjukhet gentemot mångfald och kreativitet. Min största glädje ligger i att stötta och inspirera andra att uppnå framgång.

Varför behövs ni? 

– Venture Cup är en av de äldsta och mest framträdande affärsidétävlingarna i Sverige, och fyller flera viktiga syften och behov i landets ekosystem. Venture Cup är viktig aktör för att främja entreprenörskap, skapa nätverk och stödja företagare i Sverige, säger Therese.

Genom att erbjuda feedback, utbildning och möjligheter till exponering bidrar Venture Cup till att skapa en gynnsam miljö för innovation och affärsutveckling i hela landet, tillägger hon.

Som svar på vad det bästa med hennes jobb är svarar Therese att det utan tvekan är prisutdelningarna. Att vara med vid prisutdelningarna är en känslomässig och berörande upplevelse menar hon.

– Jag ser finalisterna och vinnarna reagera med glädje, ibland till och med tårar av glädje, och dessa ögonblick påminner mig om varför jag älskar mitt jobb så mycket. Att vara en del av någons glädje och framgång är en drivkraft som ger mig en oändlig glädje och inspiration i mitt jobb.

Vad har ni för planer framöver?

– Vi kommer fortsätta vårt stöd till entreprenörer i Sverige och att ha kvar vår centrala roll i att främja innovation och tillväxt. Under 2024 kommer vi att utforma en strategisk plan som kommer att guida vår fortsatta resa och ytterligare stärka Sveriges hållbara tillväxt. Vi ser fram emot att fortsätta skapa framtiden för svenska entreprenörer och deras banbrytande idéer.

Venture Cup Sveriges viktiga milstolpar 2023

STARTUP: (mars-maj)

Venture Cup arrangerade Sveriges största tävling för startups. Denna tävling ger alla oavsett bakgrund, ålder och kön en plattform att utveckla sina idéer och affärsplaner. Genom att stödja startups har Venture Cup hjälpt till att främja innovation och hållbar tillväxt i Sverige i 25 år.

Regionfinaler: (maj)

STARTUP avslutades med fyra prisutdelningar i Sverige där vi korade Sveriges bästa affärsidéer som blir direktkvalificerade till Sverigefinalen för att tävla om flertal priser och bland annat det ärofyllda priset Startup of the year.

Venture Cup förvärvade Idea Hunt: (juni)

Med förvärvet av Idea hunt kommer Venture Cup att ytterligare stärka sin position som en kraftfull katalysator för skapandet av innovation i Sverige. Denna plattform möjliggör en ökad tillgänglighet till verktyg och resurser som hjälper entreprenörer och innovatörer att på ett strukturerat sätt utveckla sina idéer och skapa hållbara lösningar i Sverige.

Alumnievent hos RaySearch Laboratories: (september)

Venture Cup arrangerade ett exklusivt alumnievent hos Raysearch Laboratories, som tävlade i Venture Cup 1999 och är idag drygt 400 anställda och en av Venture Cups mest framgångsrika alumner och numera nationell partner. Venture Cup bjöd in tidigare tävlanden genom åren och möjliggjorde nätverkande och skapandet av affärsmöjligheter.

Sverigefinalen: (oktober)

Årets Sverigefinal blev ett minnesvärt tillfälle med över 300 deltagare som samlades för att fira entreprenörskap och för att hedra Venture Cup i samband med organisationens 25-årsjubileum. Sverigefinalen markerade höjdpunkten av årets tävling, och uppmärksamma de mest framstående entreprenörerna i Sverige.

IDEA-tävlingen: (september-november)

Venture Cup har öppnat upp IDEA-tävling, som erbjuder alla som bär på en idé en plattform att presentera sina idéer. Denna tävling ger deltagarna möjligheten att utveckla sina idéer och få feedback från vårt gedigna nätverk samt möjligheten att bli korad till de 20 bästa idéerna i Sverige och hamna på vår Topp20 lista.

Topp20-prisutdelningen: (december)

Året avslutas med Venture Cup Topp20 pridutdelning, där de 20 bästa idéerna i IDEA-tävlingen koras. Denna prisutdelning är en chans att hylla och belöna de mest lovande och innovativa idéerna i Sverige.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...
X
X