Monday, February 26, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemEntreprenörskapChristian Skogsgårdh driver TikTokChrille

Christian Skogsgårdh driver TikTokChrille

Tjugotvååriga Christian Skogsgårdh är journaliststudent och han jobbar även som flygande reporter och videokreatör på TikTok med sitt populära konto TikTokChrille. Han har närmare 140 000 följare där, vilket placerar honom i toppen av svenska kreatörer. Nina Jansdotter träffar honom för en intervju i Stockholm.

Christian har ett enormt driv, det märks direkt när vi sätter oss och fikar på ett av hans favoritfik, Café Ugo Espressobar. Han pratar fort och det märks att han är engagerad i allt han gör och entusiasmen smittar av sig. På frågan om hur han kom in på företagande svarar han att han alltid har gillat idén av skapa och kunna driva något eget och kunna ha friheten att bestämma över sitt eget arbete och sina egna arbetstider.

– Jag är även studerat en kurs i företagsekonomi 1 på Stockholms universitet för att lära mig de teoretiska grunderna i företagsamhet.

Det bästa med att vara egenföretagare är friheten att kunna bestämma över sin egen tid menar Christian. Han är en person med mycket energi och tankar.

– En ytterligare sak som också motiverar mig är att få göra kreativa projekt. Jag fått äran att jobba med stora kunder som Svenskt näringsliv (UF, och Ekonomifakta), Grammisgalan, P3-Guld och Netflix för att nämna några.

Hur blev du en stjärna på TikTok? 

– Jag analyserade TikTok och då såg jag att den appen var en snabbt växande plattform och tänkte att det kan vara bra att ha en närvaro där. Sedan analyserade jag TikTok-marknaden och kollade på vilka koncept som funkar på den plattformen.

Han bestämde sig då för intervjukonceptet där man frågar folk på stan om olika frågor. Hans plattform innehåller frågor inom nöje, politik, kläder, livsstil, ekonomi, mat, kärlek och relationer. Och på den vägen har det gått framåt, tillägger Christian med ett leende. 

Vad har du på gång just nu? 

– Just nu jobbar jag en del mot tv-branschen. Jag är med i ett nytt SVT program som heter ”Extra Ekstrand” och sedan är jag med i två uppkommande projekt med UR. Sedan ska jag jobba som flygande reporter på Rockbjörnen, på röda mattan och jag har även många andra intressanta reklamsamarbeten.

Du vågar vara öppen med att du inte alltid mår så bra och att du har psykisk ohälsa. Varför är det viktigt att vi talar öppet om sådant anser du? 

– Som egenföretagare är det viktigt att hela tiden prestera och leverera resultat på både kort- och långsikt. Det har skapat enorm stress och prestationsångest för mig. Jag kan få mina kommande arbetsdagar förstörda ifall jag skulle prestera sämre än väntat på ett samarbete eller om en förhandling gått i baklås.

Christian vet att det är många som befinner sig i samma situation som han gör och att de ofta lider i det tysta. Därför anser han att är det extra viktigt att prata psykisk ohälsa då det påverkar en persons livskvalitet.

– Konsekvenserna kan vara förödande och ångest, utbrändhet, och depression är några exempel. Och i värsta fall kan det leda till självmord, avslutar Christian med eftertryck.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X