Saturday, April 20, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEntreprenörskapAnna Norlin tipsar vad...

Anna Norlin tipsar vad som fick henne att ta steget till eget

Anna Norlin driver Worqiworqi, ett personligt bemanningsföretag i Göteborg. De bemannar konferens, event, hotell, restaurang med mera. Allt där det finns behov av bra servicepersonal. Här berättar hon vad som fick henne att ta steget att starta eget och så ger hon tips till andra som också vill bli företagare.

Anna har drivit egna butiker i nästan 25 år, så steget var inte så stort nu då tajmingen kändes helt rätt. Hon tog chansen och såg en affärsidé när hon såg att många saknade personal i sviterna av Covid-19.

Vad är det bästa med att vara företagare jämfört med att vara anställd?

– Det är viktigt att poängtera att säkert lika många skulle ställa frågan åt andra hållet, alla varken vill eller kan driva eget. Jag gör det för frihetens skull, att kunna planera min tid, bestämma över min tid och göra som jag vill på jobbet. Jag skulle inte rekommendera någon att driva eget för pengarnas skull utan just tiden, säger Anna med eftertryck.

Hur hittar du kunder – eller hur hittar du dem?

– Det kan vara väldigt olika. Mycket är genom sociala medier, en del genom “kalla” mail, PM, en del genom kontakter samt även genom mina kunder eller konsulter. Några på stan, eller vid ett restaurangbesök eller någon mässa, event. Ibland hittar de även mig och kontaktar mig.

Vad har du för tips till andra som också vill starta eget?

– Först och främst, veta vad man ger sig in i, att ha en rejäl buffert och vara beredd att jobba mycket mer än 8-17 i början. Å andra sidan kan man ju alltid vara med på föräldramöten, träningar, matcher med mera med barnen om man är beredd att jobba igen när man kommer hem.

Det är enligt Anna även viktigt att ta hjälp med det man inte klarar själv. För att göra fel kan kosta mycket mer än att betala någon att göra det. Det kan gälla allt möjligt, men framförallt redovisning och bokföring.

– Nu blev det bara en massa förmaningar, det finns ju såklart mkt positivt. Att gå med i en massa nätverk, grupper etcetera för likasinnade. Att hitta någon som gör samma resa som man kan bolla med, säger Anna entusiastiskt.

Tänk också på sociala medier tar mer och mer över. Hemsidan finns där, såklart, men den är ju inte levande på ett sätt som sociala medier är.

Och slutligen avslutar Anna kort och gott med att säga:

– Våga satsa för att vinna!

Av Nina Jansdotter

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X