Sunday, July 14, 2024
spot_img

Utvalt:

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...
HemEntreprenörskapHennes entreprenörskap kännetecknas av...

Hennes entreprenörskap kännetecknas av glädje och driv

Hälsoingenjör Ewa Meurk startade sitt första företag 2000 och trots att hon inte hade någon erfarenhet av vare sig sälj, personal eller entreprenörskap så var det som om alla pusselbitar föll på plats och på den vägen är det. Nu är hon investerare, författare, föreläsare samt en av de som står bakom den sockerfria dagen den 12 oktober.

Ewa tycker det är så otroligt roligt att driva företag och få förverkliga sina idéer. Hennes entreprenörskap kännetecknas av entusiasm och ett mycket starkt säljdriv. Det innebär att hon verkligen brinner för att hjälpa sina kunder och lösa deras problem.

– Min förmåga att förstå och lösa mina kunders problem med glädje är ett kännetecken för mitt entreprenörskap.

Hon är även väldigt lösningsorienterad, så att hon nästan springer mot problemen. Det har hon lärt sig den hårda vägen. En av hennes framgångsstrategier är att lösa problem snabbt, gärna innan de uppkommer. Det har hon lärt sig den hårda vägen, menar hon. Enligt Ewas erfarenhet är det de små besluten som driver de stora besluten.

– Jag har alltid haft en vision och en stor portion envishet men jag har aldrig gjort långsiktiga planer utan arbetat mycket här och nu. Det har skapat trygghet att vi vet var vi är på väg men jag tar alltid beslut som löser de nuvarande problemen i den situation som vi befinner oss i. Det vill säga tänk långsiktigt men agera kortsiktigt utifrån din budget.

Vad är det bästa med att vara företagare inom din nisch?

-Jag arbetar med detta för att jag vill hjälpa människor att förstå sin egen hälsa och på så sätt kunna ta bättre beslut i vardagen. Jag har föreläst för tusentals människor och driver även en digital utbildningsplattform som är en masterclass för hälsa.

Varje gång hon får ett mail från någon som gått hennes kurser, läst hennes bok eller lyssnat på något av hennes föreläsningar och webinarium och skriver till henne att de har förändrat sitt liv så känner hon att hon har världens bästa jobb.

Vad Ewa har på gång just nu är att hon tillsammans med företagarkollegor och samarbetspartners arrangerar den sockerfria dagen den 12 oktober. Det blir kunskapsutbyte och en chans att nätverka med likasinnade, vilket alltid ger energi, enligt Ewa och hennes erfarenhet av att ha varit arrangör.

Att starta bolag och driva bolag kräver fokus, viljestyrka och passion. Ewas bästa tips för att klara av det över tid är:

  1. Säkerställ att din metabolism fungerar som den ska. Om du inte kan energiförsörja kroppen på rätt sätt kommer du inte orka. Din kropp behöver näring och inte bara energi, den behöver också sömn, rörelse och avslappning. Tumma aldrig på dessa saker och glöm inte att hjärnan är en del av kroppen och den behöver näring för att hålla sig pigg och alert.
  2. Fokus på kunden. Det är din förmåga att förstå dina kunders problem som kommer avgöra om du kommer lyckas eller inte. Om du inte sätter kunden i fokus spelar det ingen roll hur bra idéer du har.
  3. Förstå din affärsmodell. Du måste veta vad du tjänar pengar på och förvånansvärt få vet faktiskt det.
  4. Gör rätt saker på rätt sätt (de flesta gör rätt saker på fel sått eller fel saker på rätt sätt). Prioritera kunde, intäkter och att förstå din affärsmodell.
  5. Var alltid mätt på näringsrik mat och ha bra skor. Du kan inte förändra världen hungrig eller ha ont i fötterna.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin app Hummy,...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...
X
X