Tuesday, June 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEntreprenörskapEventet där företagare får...

Eventet där företagare får hjälp att lyckas

Den 2 september arrangerar Michel Laporte Godorn företagareventet Stories of Gothenburg. Till vardags driver han säljbolaget Vimentis och han brinner för företagande och sälj. Detta event erbjuder han för att företagare ska få en härlig kickoff inför hösten och få bra föreutsättningar till att kunna få till ett riktigt framgångsrikt år.

Hela eventet kommer att vara både lärorikt och underhållande, inleder Michel med sin vanliga entusiasm och driv i rösten.

– Jag gör det också för att jag tycker att det behövs ett företagsevent där det inte bara handlar om tech startups eller entreprenörskap, där grundarna måste ha gått på universitet för att platsa. För mig är entreprenörskap att någon har en jädra passion för att ta en idé till marknaden.

När någon har de drivet kan denne person skapa en bra grund för ett företag som i sin tur skapar jobb och intäkter och detta är det som får samhället att snurra.  Dessa eldsjälar får sällan stå i rampljuset, enligt hans erfarenhet.

Sedan är även syftet att visa upp alla sidor av entreprenörskap. Det finns ju en glorifierad sida och en baksidasida som det sällan pratas så mycket om. Därför kommer de att ha inslag till exempel ekonomisk stress och hur man tar sig ur det samt om misslyckanden av olika slag.

– Vi kommer att ge konkreta tips hur man hanterar baksidorna av företagandet, helt enkelt.

Det kommer också vara mycket nätverkande och rent generellt ett event där du får insikter och en bredare förståelse för företagande och hur man skapar framgång och lönsamhet, tillägger han.

Det är inte bara en dans på rosor

Michel kommer själv från en företagarfamilj där han har sett sina föräldrar kämpa för att bygga upp något för att ge honom och hans syskon ett värdigt liv. Nu vill han själv hjälpa fler att lyckas. Det är tufft att vara företagare menar han.

– Inte alls bara glass och ballonger som det ibland verkar vara om man scrollar i sociala medier. Det finns en brutal baksida också och vi kan lära oss mycket av varandras erfarenheter.

Michel har sedan många år hjälpt massor med företagare att få fart på sina affärer och därför har han mycket erfarenhet av vad är som krävs för att lyckas. Det handlar mest om att de behöver bli bättre på att kommunicera och marknadsföra sina tjänster och produkter enligt honom.

– Det måste vara prio ett med försäljning för någon som startar ett bolog. Allt annat är egentligen sekundärt om du vill kunna betala dina räkningar och fungera i samhället och i förlängningen även till och med kunna leva ditt drömliv.

– Jag blir genuint glad när jag hjälper företagare att lyckas. avslutar Michel entusiastiskt.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X