Tuesday, November 29, 2022
spot_img

Utvalt:

Välkommen till The Grand Opening av ett nytt co-working space

Mitt Office ett nytt kontorshotell och Co-Working space slår...

Max Söderpalm har skrivit JA-boken med positiv inspiration

Max Söderpalm jobbar som författare, säljtränare och föreläsare. Dessutom...

Siktar på att bli världens ledande investeringscommunity

Nyfikna Investerare med grundaren Joanna Törngren Redebrant, siktar på...
HemInspirationIntervjuJoanna Redebrant - grundare...

Joanna Redebrant – grundare av affärsängelnätverk Nyfikna Investerare

Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är den plattform Joanna Redebrant Törngren själv saknade när hon bestämde sig för att bygga en portfölj med onoterade innehav. Hon saknade ett forum som drivs av investerare för investerare, med ”skin in the game”. Här berättar hon om deras koncept och vem som kan ha nytta av att vara medl.

Joanna driver nätverk med andra nyfikna investerare som dels ville utbilda sig och träffa bolag, men framför allt också bolla erfarenheter, frågeställningar och utmaningar kring portföljbyggandet i syfte att prestera en riktigt grym portföljutveckling.

– Till nätverket har jag knutit kunskapspartners inom juridik och revision för att säkerställa att vi kan få den stöttningen också, säger Joanna, entusiastiskt.

Vem har nytta av att vara med?

– Om man är en nyfiken investerare som vill växa sin onoterade portfölj tillsammans med likasinnade tycker jag att vi kan vara relevanta. Det finns inget investeringskrav, men ett krav om investeringskapacitet på minimum 400K/år och det ska lämpligen vara en mindre andel av en större totalportfölj då onoterade innehav är en högriskinvestering.

Det behöver inte nödvändigtvis vara rätt för alla, att vara med i affärsängelnätverket, men är man intresserad av nya perspektiv och att investera tillsammans med andra är det lämpligt, menar hon.

– Vi investerar var och en för sig, men känner oss trygga i att vi genom Nyfiknas paraply blir en starkare kraft när vi samriktar våra individuella resurser än var och en på sitt håll.

Vad har det blivit för respons nu när ni varit igång i ett år?

– Vi har fått jättefin respons och startar nu ytterligare en grupp för att kunna möta det fina intresset vi fick i samband med att vi startade första nätverket. Vi kommer alltså ha ett nätverk för änglar som kommit en bit i sitt portföljbyggande, men är intresserade av att fortsätta bygga, lära sig mer och utbyta erfarenheter med andra investerare samt ett nätverk för investerare som vill komma igång och börja bygga sin onoterade portfölj där vi börjar med en grundutbildning för att sedan träffa bolag, lära sig mer och utbyta erfarenheter, avslutar Joanna.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Välkommen till The Grand Opening av ett nytt co-working space

Mitt Office ett nytt kontorshotell och Co-Working space slår upp dörrarna...

Max Söderpalm har skrivit JA-boken med positiv inspiration

Max Söderpalm jobbar som författare, säljtränare och föreläsare. Dessutom driver han...

Siktar på att bli världens ledande investeringscommunity

Nyfikna Investerare med grundaren Joanna Törngren Redebrant, siktar på att bli...
X
X