Thursday, April 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemInspirationIntervjuMassimiliano - från finansbranchen...

Massimiliano – från finansbranchen till författare

Massimiliano kom in i finansbranschen av en slump. Under åren han pluggade matematik och fysik på Stockholms Universitet jobbade han extra några kvällar i veckan på OM-gruppen, som var en del av dåvarande Stockholms Fondbörs.

– Efter min examen var jag osäker på vad jag ville jobba med samtidigt som jag erbjöds en fast tjänst på OM. Det ena ledde till det andra och en kort tid därefter fick jag jobb på det då nystartade Nordnet.

Massimiliano började med administrativa tjänster och backoffice för att därefter bli aktiemäklare i ett par år. Sedan blev det Proprietary Trading under 11 år för att avsluta med ett par år som förvaltare.

När hoppade du av och startade företag och varför?
– Jag hoppade av och blev min egen år 2013, efter ungefär 17 år som anställd. Jag hade gått i de tankarna ett par år och väntade mest på rätt tillfälle. När den firman jag sist arbetade för blev uppköpt, blev det ett naturligt och bra tillfälle att faktiskt ta steget.

Vad var det bästa med det valet?
– Möjligheten att kunna styra min tid, att kunna jobba mer hemifrån och inte behöva semesterpussla.

Nu släpper du snart en bok. Vad handlar den om?
– Boken handlar om en ung kille som otippat och lite av en slump halkar in i finansbranschen. Han trejdar under åren in sig i finansinstitutens finrum, men får uppleva att ryggdunkningar och generösa bonusar blixtsnabbt kan bytas till knivstick och utfrysning.

Via historiska tillbakablickar som när internet fick aktiehandeln att flytta in i folks vardagsrum, IT-bubblan och finanskrisen så får vi följa en kämpande och ibland osäker själs framfart och möten med allt från obehagliga och oberäkneliga till alldeles underbara karaktärer.

Han vill även passa på att berätta att huvudpersonen i boken är en underdog som slår i den mörkaste botten, kravlar sig upp och bort från Sverige för att kämpa för sin egen upprättelse och comeback.

Minnen från förr
Massimiliano vill dela med sig av anekdoter och minnen från förr – då aktiehandeln och tradingen såg annorlunda ut jämfört med idag. Han vill även dela blickar inifrån de stängda tradingrummen och ingjuta hoppet hos läsarna att det går att resa sig även om benen slagits undan och man inte längre är önskvärd.

Det finns alltid en väg tillbaka även om den kan ta tid att finna och inte alltid är den mest uppenbara, säger han med eftertryck.

Planerar du fler böcker framöver eller var detta den första och sista?
– Det finns mer att berätta och så länge någon vill läsa vidare kommer jag fortsätta att skriva. Det vore fantastiskt roligt!

Vad har du för tips till andra företagare som också vill skriva bok?
-Alla sitter på sina egna erfarenheter och sin egen berättelse och även om man kanske inte först tror det – så finns det alltid de som vill ta del av den.

Håll inte igen och var inte rädd att öppna upp dig. Ju mer personligt och äkta – desto intressantare för läsaren blir det, vill han även lyfta fram.

– Hitta människor att testa dina utkast på, helst som inte känner dig. Då blir du friare i ditt skapande, kan ta ut svängarna och får en mer objektiv och rak feedback, avslutar Massimiliano entusiastiskt.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X