Friday, April 12, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemInspirationIntervjuSaaS Nordic - Från...

SaaS Nordic – Från podcast till community

SaaS Nordic är ett community-baserat initiativ som drivs av Thomas Sjöberg och Daniel Nackovski med syftet att göra företag och individer inom  B2B SaaS (Software as a Service) branchen mer framgångrika. Här berättar de om hur de kom in på den banan om sitt event i Malmö i April. 

Lite kort om deras bakgrund först. Daniel har 15+ års erfarenhet inom IT och B2B SaaS med expertis inom säljledning och styrning av snabbväxande bolag.  Han har flera års internationell erfarenhet med erfarenhet från att bygga bolag i Tyskland samt USA.

– Det som driver mig professionellt är att hjälpa andra att utmärka sig i sina professionella karriärer, inleder Daniel entusiastiskt.

Thomas har arbetat i mjukvaru- och SaaS branschen i 20+ år i roller inom sälj, marknad och produktutveckling.

– Jag har ofta haft en utåtriktad evangelist roll och jag brinner för att skapa bra produkter, intressant content och värdeskapande communities.

Deras  ambition och uppdrag är att göra nordiska SaaS-företag till de mest framgångsrika i världen, genom att förse dem med kompetens och erfarenhet som bidrar till tillväxt.

Hur kom ni in på den banan?

– Efter att ha jobbat på flera snabbväxande SaaS-bolag, och spenderat 5 år tillsammans på inRiver AB landade vi en slutsats, det finns flera best practices kring hur man ska bygga snabbväxande bolag, säger Thomas.

Samtidigt visste de att den kunskap och erfarenhet som behövs för att lyckas inte var lättillgänglig, och det ville de ändra på.

– Vår stora vision är att demokratisera den kompetens som finns i Norden gällande just snabbväxande bolag, skapa ett forum där alla kan ta del av den stora erfarenhet som finns i regionen – det var startskottet till SaaS Nordic, tillägger Daniel.

SaaS Nordic startade som ett passionsprojekt och en podcast där de intervjuade ledare för Nordiska SaaS bolag, men det hela växte snart till en community med över 400 Nordiska SaaS bolag och nätverksgrupper där det bland annat är med 125 VD:ar från Nordiska B2B SaaS bolag.

Efter att ha drivit det som ett sidoprojekt på fritiden under 2021 så såg de att det fanns potential att göra något riktigt stort av SaaS Nordic så de sa upp sig från sina jobb och driver det här nu på heltid sedan 1 Januari i år.

Vad har ni på gång just nu (berätta om eventet)

– Den 20-21 April så anordnar vi SaaSiest 2022 på Slagthuset i Malmö. Det blir det största eventet av sitt slag i Norden med 50+ talare och en massa möjligheter till nätverkande. Förutom talare från Norden så kommer även internationella profiler som Nathan Latka och Aaron Ross, säger Daniel och Thomas fyller i med:

– VD, Grundare och anställda på främst nordiska B2B SaaS bolag. Vi har även representanter från nordiskt och internationellt institutionellt kapital på plats (bolag som vill investera i nordiska B2B SaaS bolag)

På den avslutande frågan om varför denna bransch är så het just nu handlar svaret om att bygga mjukvarutjänster i molnet med en prenumerationsmodell är en väldigt skalbar teknisk lösning och lukrativ ekonomisk affär. Det finns många bolag som växer snabbt

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X