Saturday, July 13, 2024
spot_img

Utvalt:

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...
HemEntreprenörskapGöteborgsbaserade Nyfikna Investerare startar...

Göteborgsbaserade Nyfikna Investerare startar affärsängelnätverk

Syftet med nätverket är att bygga onoterade portföljer genom att hitta potentiella ”Unicorns” och genom så kallat ”smart kapital” och nätverk addera det bolagen behöver för att kunna ta sig upp i värdekedjan. Nätverket blir den plattform som Joanna Törngren Redebrant, grundare av Nyfikna Investerare, själv saknat för att bygga en onoterad portfölj med mycket ambitiösa avkastningsmål.

Joanna upplever att det finns en oerhörd potential här. När hon pratar med etablerade branschkollegor om hit rate finns en position att ta.

– Jag har en mycket aggressiv och ambitiös målsättning av vårt dealflow och vilken hit rate vi ska ha i portföljen, säger Joanna entusiastiskt

Hon upplever att det råder lite av ett vilda western på den onoterade arenan och tycker därför att det känns det väldigt roligt att nu öppna upp ansökan till Nyfikna Investerares Affärsängelnätverk:

– Jag förespråkar en så kallad ”sund ekonomi” och erbjuder en seriös plattform för investerare som är nyfikna på att lära sig mer om, och också bygga sin portfölj av, onoterade innehav. Den här typen av investeringar är mycket riskfyllda och ska därför generellt sett inte stå för mer än en liten andel av totalportföljens värde.

Vidare är det jätteviktigt att förstå vad det är man köper och hur den onoterade marknaden fungerar. Därför tar Joanna hjälp av de bästa, såväl utbildare som framgångsrika affärsänglar med en imponerande hitrate – och unicornentreprenörer som redan gjort resan som de vill göra, tillsammans i nätverket, tillägger hon.

Var och en gör sin egen analys samt fattar sina egna investeringsbeslut, Nyfikna Investerare förvaltar alltså inte kapitalet – fokus ligger på utbildning, erfarenhetsutbyte, inspirationsföreläsningar och ett riktigt bra dealflow.

– Det finns inget formellt investeringskrav, men en förväntan om att det finns mist 400K/år att investera årligen.

Den första träffen sker i Göteborg 10-11 november då nätverket kickar igång med utbildning och certifiering av investerarna. Stefan Lindholm, känd och erfaren Göteborgsprofil som även utbildar hos bland annat Connect väst, står för utbildningen med inslag av Zlatan Mitrovic, auktoriserad revisor och partner vid Grant Thorntons kontor i Göteborg, som kommer att stötta investerarna längs resan.

Även Walborg Ventures, som grundats och drivs av Göteborgsprofilen Jens Ostgaard, är partner till nätverket och kommer att slussa ett dealflow av Gbg-bolag med techfokus till screeningen som stöttas upp av Schibsted-profilen Erik Norberg – som har ett förflutet på Handelshögskolan i Göteborg men nu är baserad i Köpenhamn där han  arbetar som CEO för Schibsted Marketplaces i Danmark.

– I bakgrunden finns ett flertal kända investerarprofiler som kommer att ta plats i Nyfikna Investerares styrelser när bolagen formaliseras längre fram under hösten.

Den exklusiva medlemslistan, med ett mycket begränsat antal platser, har i stort sett fulltecknats på mindre än en vecka efter att intresseanmälan öppnade upp. Det är fantastiskt roligt att det finns ett sådant sug och att kunna möta efterfrågan på investeringscase, utbildning och erfarenhetsutbyte, menar hon.

– Jag känner mig överväldigad och framförallt väldigt ödmjuk av det fina förtroende jag har fått av både investerare, entreprenörer och partners. Jag och  tillsammans med det otroliga team jag har omkring mig, ska göra vårt allra bästa i att förvalta det på bästa sätt.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin app Hummy,...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...
X
X