Thursday, June 20, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEntreprenörskapMarknaden för Coworking ser...

Marknaden för Coworking ser tecken på återhämtning

Samhällets förändringar under våren och sommaren har lett till förändringar på marknaden för alla Coworkingaktörer. I takt med att vaccinationsgraden går uppåt och samhället öppnar upp skapas en positiv effekt på marknaden i och med att allt fler väljer att gå tillbaka till att arbeta på kontoret i stället för hemma.

Under våren 2021 skedde en liten men märkbar ökning i efterfrågan på flexibla kontorshyresavtal. Allt fler förfrågningar gällande flexibla kontor till hösten kom in under framför allt andra kvartalet från såväl egenföretagare som större bolag som planerade för att återuppta sin verksamhet på kontoret.¨

Under andra kvartalet 2021 märkte vi av tendenser till ett ökat intresse igen efter en lite svalare period där hemarbetet var prioriterat. Att restriktioner lyftes under sommaren var såklart väldigt välkomnande för oss. Under första veckorna i augusti märkte vi av ett ännu högre tryck i antal intresseanmälningar från våra olika kanaler” – Oscar Limbäck, COO på CONVENDUM.

Efter ett tvärt stopp under våren 2020 har marknaden sakta men säkert börjat återhämta sig efter nästan ett och ett halvt år som pandemin har pågått. De flesta branscher har påverkats hårt och för många Coworkingaktörer har det varit en lång väntan på att vardagen ska återgå till det normala.

Vi har alla behövt arbeta lite hårdare då i princip alla branscher har lidit av en något mer ansträngd ekonomisk situation. Vi har länge väntat på en vändning, den så kallade ”ketchupeffekten”, men det vi ser är att efterfrågan i stället har smugit sig på och sakta men säkert ökat. Det beror troligtvis på att vi alla har blivit något mer försiktiga i och med att vi har förstått att pandemin inte kommer försvinna från en dag till en annan” – Oscar Limbäck.

Inom Coworkingbranschen har det under det senaste året tillkommit ett flertal nya aktörer på marknaden, både större och mindre. Konkurrenssituationen har ökat, vilket ställer högre krav på de aktörer som etablerat sig på marknaden sedan innan.

Vi ser det som positivt att fler aktörer tar sig in på marknaden. Det gör att vi på CONVENDUM måste fortsätta att utvecklas och hålla oss på tårna för att kunna leverera en ännu bättre produkt. Detta ser jag som något väldigt positivt, framför allt för alla våra nya och befintliga medlemmar. Det är även positivt då fler aktörer på marknaden ger indikationen att Coworking kommer få ett rejält uppsving och kommer vara mer aktuellt än någonsin framöver när nya behov uppstår” – Oscar Limbäck.

OM CONVENDUM

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. CONVENDUM erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Därtill erbjuds också boende i form av företagslägenheter.

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X