Tuesday, February 7, 2023
spot_img

Utvalt:

Cem Celepli Atchi grundaren bakom Allbry

När Cem Celepli Atchi studerade till socionom väcktes hans...

Makarna Jenny och Ivan Daza driver TakeReference

Makarna Jenny och Ivan Daza driver TakeReference, en rekryteringsfirma...

Välkommen till The Grand Opening av ett nytt co-working space

Mitt Office ett nytt kontorshotell och Co-Working space slår...
HemEntreprenörskapFörsäljningen av posters och...

Försäljningen av posters och tavlor ökar kraftigt online

Att förnya ditt hem eller din arbetsplats med hjälp av konst är ett av de allra mest effektiva sätten att på ett enkelt sätt ge din omgivning en mer modern touch. Genom att bara låta sätta upp en ny poster med ett motiv som du tycker om tillsammans med en snygg ram så kan du ge ditt hem ett mer trivsamt lyft. Om du vill samla all din konst på ett och samma ställe så kan du skapa en modern tavelvägg där du också kan byta ut konsten allt eftersom.

Det har aldrig varit så lätt, billigt och populärt att följa trenden att äga modern konst och det är tack vare framfarten av alla de företag som säljer posters och tavlor.

Idag så finns det flera företag ute på marknaden som erbjuder ett brett sortiment där de allra flesta kan hitta något som faller i smaken till ett bra pris som dessutom håller en hög kvalitet. Och kanske är det just därför – dess lättillgänglighet, modernitet, utbud och pris – som dessa typer av företag har ökat med stormsteg bara de senaste åren.

DI Digital har skrivit om de 100 e-handelsföretagen som växer snabbast i Sverige. På listan hittar vi flera e-handlare som t.ex. Posterstore och Papertown.

Flera svenska bolag säljer posters för miljonbelopp online

Något som de mest framgångsrika försäljarna av posters har gemensamt är att de främst riktar sig till e-handeln. De har sina webbutiker både i Sverige och internationellt. Och de som ännu inte satsat på en internationell marknad är på väg att göra det, just för att efterfrågan och framgången i Sverige är så stor. Bara de senaste åren så har dessa företag vuxit med flera hundra procent och de omsätter flera miljoner.

Eftersom människor har behövt hålla sig hemma desto mer i och med coronapandemins framfart det senaste året så kan man också se att det blivit viktigare att ha ett trivsamt hem och med det så har försäljningen av posters ökat.

Desenio och Posterstore största svenska aktörerna online

Två av de största företagen som säljer posters på den svenska marknaden är företagen Desenio och Posterstore.

Desenio

Desenio AB grundades år 2008 och sedan 2016 är bolagets VD Fredrik Palm. Desenio är en webshop som säljer posters och har sin bas i Stockholm. Företaget har över 5500 olika sorters motiv att välja bland, allt ifrån naturmotiv till barnkonst i olika storlekar och de trycks på ett obestruket, matt papper av hög kvalitet. Priset på deras posters ligger mellan 19 och 899 kronor. Företaget erbjuder gratis frakt när du handlar över 199 kronor.

På deras outlet, Desenio outlet, kan du hitta posters som utgår ur sortimentet till 50 % rabatt.

Företaget gör också samarbeten med andra företag och konstnärer. I skrivande stund har de samarbeten med företaget Peak Performance och designern Lars Wallin. Utöver prints och ramar så säljer företaget också tygväskor, väggkalendrar och Iphoneskal. På deras hemsida kan du också få inspiration, tips, läsa vad som är nytt och reportage. 

Trustpilot betyg: 4,6.

Posterstore

Poster Store Sverige AB grundades år 2016 och bolagets VD är Tobias Renlund. Posterstore är en webshopsom säljer posters och har sin bas i Stockholm. Företaget har över 1000 olika sorters motiv att välja bland, allt ifrån naturmotiv till barnkonst i olika storlekar. 

Större delen av deras posters tillverkas i Sverige och trycks på ett premiumpapper som ger en matt finish. Priset på deras posters ligger på mellan 99 och 249 kronor och handlar du för över 299 kronor så är frakten fri.

Utöver posters så säljer företaget ramar i olika storlekar, material och färger. På deras hemsida får du också tips till tavelväggen och inspiration.

Trustpilot betyg: 4,7 

Papertown säljer både online och offline

Paper Town AB grundades år 2017 och företagets VD är Emy Julia Madeleine Gustafsson. Bolaget säljer, till skillnad från Posterstore och Desenio, sina produkter både online och offline. 

Online sker försäljningen till privatpersoner genom sin webshop Papertown.se och offline genom återförsäljare som säljer deras produkter ute i fysiska butiker. 

Företaget har 811 olika sorters motiv att välja bland. Allt ifrån naturmotiv till barnkonst till digital drawings i olika storlekar. Alla dessa posters är svensktillverkade och tryckta på ett premiumpapper. 

Priset på deras posters ligger mellan 149 och 699 kronor i olika storlekar. Utöver posters så säljer företaget ramar och gratulationskort. Handlar du för över 299 kronor så är frakten fri, annars kostar den 49 kronor.

På deras hemsida kan du få tips och inspiration. Du hittar också Papertown Magazine där du bland annat kan få veta mer om kreatörerna bakom deras motiv.

Trustpilot betyg: 4,8

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Cem Celepli Atchi grundaren bakom Allbry

När Cem Celepli Atchi studerade till socionom väcktes hans intresse för...

Makarna Jenny och Ivan Daza driver TakeReference

Makarna Jenny och Ivan Daza driver TakeReference, en rekryteringsfirma för rekrytering...

Välkommen till The Grand Opening av ett nytt co-working space

Mitt Office ett nytt kontorshotell och Co-Working space slår upp dörrarna...

Max Söderpalm har skrivit JA-boken med positiv inspiration

Max Söderpalm jobbar som författare, säljtränare och föreläsare. Dessutom driver han...
X
X