Tuesday, June 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEntreprenörskapFramtiden arbetsliv

Framtiden arbetsliv

Våra arbetsliv och arbetsplatser har och kommer fortsätta påverkas starkt av Corona epidemin och redan innan så var vårt arbetssätt mer digitaliserat, flexibelt och mer självgående. Det som har märkts de senaste månaderna är hur många människor längtar efter att komma tillbaka till kontoret, dels på grund av den sociala delen och mänsklig kontakt men även för kreativiteten och effektivisering av ens arbete vilket tas upp i en rapport från Kairos Future. 

Samtidigt så har det märkts att människor uppskattar friheten att kunna arbeta varifrån man vill. Många har märkt att använda sig av digitala plattformar för att hålla i ett möte är ett sätt som fungerar bra i många tillfällen vilket innebär att den flexibla arbetaren blir allt mer flexibel i var personen i fråga kan arbeta ifrån men även att tid inte behöver ödslas i onödan på resor till och från olika platser.

Allt fler svenskar arbetar hemifrån vilket gör arbetslivet mindre socialt, en lösning på detta som har vuxit under de senaste åren är coworking en modern och uppgraderad version av kontorshotell, vilket ger en mänsklig interaktion och en arbetsplats, oftast på flera olika adresser, så att det enkelt går att eliminera onödig resetid. 

I en studie av Harvards Business Review visade det att många kände en mindre känsla av ensamhet av att ”jobba ensamma tillsammans” på Coworking spaces. Många säger även att deras sociala nätverk har breddats på grund av att sitta på ett Coworking space.

CONVENDUM instämmer vi om att den sociala aspekten är otroligt viktig inom arbetslivet, på arbetsplatsen och därav vid valet av Coworking space. Vi arbetar därför aktivt för att stärka den sociala interaktionen mellan våra medlemmar dels genom dagliga frukostar samt after works varje fredag. Medlemmar på CONVENDUM får även erbjudanden och inbjudningar till diverse seminarier och events genom sina medlemskap. 

Gemenskapen på ett Coworking space är betydligt större än om man väljer att arbeta hemifrån, på ett café eller på ett eget mindre kontor med ett fåtal kollegor. Läs mer om Coworking för att få en större uppfattning om vad det skulle innebära att sitta på ett Coworking space.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X