Thursday, April 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemTrygghetFörsäkringDe viktigaste försäkringarna för...

De viktigaste försäkringarna för tech startups

När du driver ditt företag är det viktigt att skydda det mot potentiella risker genom att teckna rätt försäkringar. Om du har rätt skydd kan du jobba på som vanligt och känna dig trygg med att din firma kan överleva olyckor, tråkiga händelser och stämningar.

Ordet försäkring får många att rysa, för det kan verka lite krångligt att ta ställning till. Dina behov beror helt på typ av verksamhet, storleken på företaget, plats och hur många anställda du har. Särskilt för tech startups är det extra svårt eftersom du kanske inte hittar någon försäkring som är speciellt skräddarsydd för din typ av företag.
Många försäkringsbolag erbjuder dock att man kan designa sin egen försäkring som täcker exakt de punkter just ditt företag behöver. Förutom vanliga försäkringar som ansvarsförsäkring, egendomsförsäkring och försäkring av dina anställda så finns det särskilt tre olika försäkringar som ni bör teckna.

Rättsskyddsförsäkring
Det här är verkligen inte kul att tänka på, men det är bra att planera för vad som händer om till exempel en missnöjd kund drar er inför rätta. Det kan också handla om en leverantör som du har en tvist med eller en hyresvärd. Eller så kanske det är en besvärlig kund som vägrar betala för sig. En rättsskyddsförsäkring är till för att ombudskostnader inte ska skjuta i höjden, något som verkligen kan ruinera ett ungt företag.

Avbrottsförsäkring
Om olyckan skulle vara framme och det till exempel brinner i ert kontor så att ni inte kan arbeta där på ett tag så kan en avbrottsförsäkring vara ovärderlig. Den ersätter era förlorade intäkter och gör att den ekonomiska förlusten inte blir så stor som den annars skulle blivit.

Dataskyddsförsäkring
För företag som praktiskt taget sköter allt på nätet är det viktigt att skydda sig mot virus och dataintrång. En dataskyddsförsäkring, eller cyberförsäkring som det också kallas, är då verkligen rätt väg att gå eftersom man kan få experthjälp så att man kan klara sig undan dessa angrepp och få ersättning om något händer. Särskilt för tech-företag är denna viktig att ha, men innan du tecknar en extra så kolla upp om den redan ingår i er vanliga företagsförsäkring vilket den ibland gör.

Sammanfattning
Försäkringar kanske är lite tråkiga och krångliga att ta itu med, men skjut inte på det! Ditt företag behöver ha försäkring, i synnerhet om du har kontor, anställda och egendom som du är rädd om.

Ibland kan det vara lite svårt att hitta exakt rätt försäkringar för tech startups. Det är inte alla försäkringsbolag som kan erbjuda dig ett komplett skydd eller ens ett paket som innehåller det du behöver. Och om de har möjlighet att ge dig bra skydd kommer du förmodligen själv behöva ha koll på vad du vill ska ingå eftersom du känner ditt eget företag bäst.

Tänk också på att försäkringsbehoven kan ändras efter hand. Därför är det viktigt att då och då utvärdera om ni behöver lägga till någon försäkring eller kanske rentav ersätta någon av dem ni redan har, beroende på hur företaget har förändrats.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X