Friday, April 12, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemNyheterBidrag för kortare sjukskrivning

Bidrag för kortare sjukskrivning

I sommar kom kravet om att arbetsgivare måste upprätta planer för återgång i arbetet för sjukskrivna medarbetare. Vad många missat är att man från den 1 juli i år även kan söka stöd för att förkorta långa sjukskrivningsperioder.

Av Hero Amin

– Vi vill att fler använder bidraget. Det har ett tydligt förebyggande perspektiv och man kan ansöka om bidrag för olika åtgärder som kan göra att sjukskrivning undviks. Och bidraget är enklare att söka än vad många tror, du behöver bara uppge till Försäkringskassan vilken anordnare du anlitat, vilken person det gäller och styrka kostnaden för tjänsten, säger Rebecca Kolga, verksamhetsutvecklare Försäkringskassan.

Förutom utredning, planering, initiering, genomförande och uppföljning av insatserna, kan arbetsplatsinriktade rehabiliteringsåtgärder även gå till att exempelvis anpassa dina medarbetares arbetsuppgifter och arbetstider eller konsultation om aktuella hjälpbehov och stöd.
– Det nya stödet ger dig som arbetsgivare bättre förutsättningar för att underlätta medarbetarnas återgång i arbete. Till exempel kan man använda det till att ta hjälp av expertstöd i samband med att arbetsgivare känner att det är svårt att hitta vägar för att undvika eller förkorta en sjukskrivning, fortsätter hon.  

Vidare ska anordnaren godkännas av Försäkringskassan och det är arbetsgivaren som ska ansöka om bidraget. Pengarna täcker halva summan upp till 10 000 kronor per arbetstagare och år, men högst med 200 000 kronor per arbetsgivare och år. 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X