Monday, July 15, 2024
spot_img

Utvalt:

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...
HemEntreprenörslivHon vågade följa sin...

Hon vågade följa sin dröm – att bli magiker

 När Caroline Ravn var liten brukade hennes farfar trolla för henne och hon älskade det. Hon började själv lära sig lite tricks och underhöll andra. Tyvärr var det inte så uppskattat av de andra på skolgården så hon hade ingen direkt att trolla för. Men nu är hon tillbaka, och vill skapa magi.

När Carolines farfar gick bort slutade hon trolla och kom istället in i kyrkans värld. Efter studenten läste hon teologi i fem års tid samtidigt som hon jobbade på i kyrkan på olika sätt.
– Det var alltifrån barngrupper till att predika på ålderdomshem. Det var onekligen en lärorik tid.

Nu har hon äntligen hittat tillbaka till magin igen. Sedan fyra år tillbaka är Caroline magiker med fokus på vuxenunderhållning. Hon uppträder bland annat på galamiddagar, konferenser och mässor både som magiker och konferencier. Hon gör även del reklamjobb för företag som vill skapa magi i sin marknadsföring.

Hur kommer det sig att du vågade satsade på din nisch?
– När jag kom tillbaka till magin kände jag mig direkt hemma igen. Jag tänkte inte ens efter utan sa upp mig från både jobb och studier. Enda sedan jag var liten har jag varit en person som hellre ber om ursäkt än om tillåtelse, framförallt när det kommer till beslut om mig själv och vägen jag går.

Hon ångrar hellre det hon gjorde än det jag inte gjorde Hon springer oftast med hjärtat först och tänker efter senare. Det roligaste med hennes val av yrke är alla möten och skratt. Hon får oftast möta människor när de är öppna för att ha kul och det gör hennes jobb till det bästa i världen.
– Jag kan visa dem ett lite trick, få dem att hoppa till av förundran och sen kommer skrattet. Jag får dem att må bra, hur kan något vara bättre än så?

Vad fokuserar du mest på i vår?
– Just nu jobbar jag med min första soloshow som har premiär på Södra Teatern i Stockholm 5 maj. Det är mycket jobb med både magin, marknadsföring och manusskrivande. Jag jobbar med ett team om totalt sju personer och får otroligt stöd från alla håll.

Avslutningsvis vill Caroline även ge något med sig till den som också vill våga  följa sin dröm. Nothing in this world that’s worth having comes easy,  är ett citat hon ofta tänker på. Hon tror att vi alla har något inom oss som får oss att tända till lite extra och den enda som egentligen kan göra det verkligt är ju oss själva.
– Lyssna på den inre rösten och våga lita på att den kanske har rätt. Det är värt ett försök!

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin app Hummy,...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...
X
X