Thursday, April 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemUncategorizedSöker innovation till morgondagens...

Söker innovation till morgondagens mobilitet

Ska man hänga med i dagens snabbrörliga värld gäller det att tänka utanför boxen och vara innovativ. Två kriterier som beskriver en entreprenör. Därför vänder sig nu utvecklingsföretaget CEVT till startups för att tillsammans med dem utveckla morgondagens mobilitet.

För några månader sedan gick CEVT, ett utvecklingsföretag inom fordonsindustrin, in i en fas där man började satsa allt mer på innovation, med mål om att blir en ledande aktör globalt inom branschen.
– Fordonsindustrin går igenom en snabb och stor transformation, därför intensifierar vi nu innovationsarbetet, säger Didier Schreiber, Innovationschef på CEVT.

En av sakerna som förändras inom branschen är att den går mot en annan affärsmodell där samägande, genom exempelvis bilpooler, blir allt mer populärt.
– Trots det vill människor ändå ha sin egen upplevelse. Genom AI kan fordonet lära sig om dig och leverera just det.

För att lyckas med sin satsning letar företaget nu samarbetspartners med idéer som kan hjälpa dem att förenkla morgondagens mobilitet.

– Vi tror på det lilla företagets drivkraft. Därför går vi nu ut och träffar startups med innovativa produkter och tjänster som vi kan implementera i vår verksamhet. Vi vill hitta samarbetsformer där det lilla företaget får en plattform för utveckling och tillgång till våra ingenjörer och vi får innovativa idéer.
Didier berättar att samarbetet med entreprenörer kan se ut på olika sätt.
– Det finns mängder av olika scenarier. Antingen köper vi en produkt eller tjänst eller så bjuder vi in entreprenören till våra lokaler där de får jobba tillsammans med våra ingenjörer under en viss tid.

Varför har ni valt att vända er till startups istället för den egna innovationsavdelningen?
– Innovation bakom stängda dörrar leder sällan till något revolutionerande, men det ena utesluter inte det andra. Vi satsar även hårt på egenutveckling, men vi måste agera snabbt och ha flera järn i elden då morgondagens fordon och mobilitet inte kommer att se ut som de gör i dag. Därför försöker vi kombinera det stora företagets effektivitet med entreprenöriella kapaciteter. Mindre bolag hjälper oss att hålla gnistan.

För att hitta flera entreprenörer arrangerar CEVT ett event i Stockholm 14-15 mars.

– Då vill vi möta entreprenörer med intressanta idéer och visa dem att det finns flera affärsmöjligheter för dem. Temat kommer att vara AI, en relativt ny bransch inom vilken det finns många duktiga entreprenörer i Sverige.

Nu kan du skicka in en ansökan om att träffa CEVT:s utvecklingsteam under eventet, 14-15 mars i Stockholm. Ett antal bolag väljs ut och bjuds in att presentera sina idéer och få en möjlighet att tillsammans med CEVT utveckla morgondagens mobilitet.

Anmäl dig här innan 7 mars. 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X