Thursday, April 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEntreprenörskapFoodTech-företag med fokus på...

FoodTech-företag med fokus på vegetariskt och veganskt

Henrik Ekberg, är 22 år och kommer från Helsingborg. Han driver startupen MyVeggie FoodTech, sedan ett år tillbaka. MyVeggie Food Tech driver och utvecklar en digital samlingsplats för vegetariskt och vegansk kost,  med visionen att hjälpa användaren med allt från planering till servering av grönt. De hjälper både privatpersoner och företag att komma närmre varandra, menar han.

Henriks första väg in i företagande var på gymnasiet, då han drev ett UF inom detaljhandel. Där designade,tillverkade och sålde han ekologiska handgjorda smycken. Efter två år så var det naturligt att ha en business vid sidan om och i dag har hans sido-business blivit hans huvudsyssla.

Vad är det roligaste med det ni gör?
– Det är garanterat alla intressanta människor man möter under dagarna. Det är allt från tidigare entreprenörer som berättar om sin resa till intressanta affärsutvecklare och personer inom matsektorn. Att arbeta med miljöfrågor inom mat är otroligt roligt och inspirerande.

Däremot kan det ibland vara utmanande att lägga rätt fokus på rätt sak. När man driver en startup är det lätt att fokus skiftas från en sak till en annan. Det gäller att man fokuserar på rätt sak, annars är det lätt att tid och energi springer ifrån en på fel saker, tillägger han
– En annan sak som ofta är utmanande för nystartade företag är ekonomin. Se till att hålla koll på budgetar och ekonomin överlag, det kommer spara mycket huvudvärk längre fram.

Vad kan du ge andra som vill starta eget för tips?
– Första tipset är bara att starta och övertänk inte, det andra tipset är att använda all hjälp som finns ute på marknaden. I dag finns bra hjälp för den som vill starta eget. Almi, Vinnova, stiftelser och så vidare.  Se till att gå på företagsdagar, det hjälpte mig väldigt mycket.

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X