Saturday, April 20, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemMarknadsföringNätverkaNätverkande med en mix...

Nätverkande med en mix av allt

Yasmin Casaca en entusiastisk entreprenör, motivationscoach och föreläsare, som driver företagen Visio Business och Beyond The Limits Network. Hon driver företagen främst online och hon kallar både Stockholm och Portugal för sina hem då hennes man kommer från det sistnämnda soliga landet. Hon har en lång och gedigen bakgrund inom träningsbranschen, där hon både har tränat, tävlat och coachat, genom både befintliga och egna koncept, sedan hon var väldigt ung.

Av Nina Jansdotter

Yasmin jobbar nu med ledarskap, coaching och att få andra att sälja in sitt koncept och tro på sig själv. Hon tycker om att motivera och få människor att nå framgångsrika resultat som individ samt att jobba som ett team och mycket mer.
– Trots ung ålder är min livserfarenhet stor då jag mot alla odds har tagit mig från botten av livet och upp mot toppen och detta är något som har kommit att bli bland mina största styrkor, färdigheter och resultatrika verktyg i karriären och i livet, säger Yasmin entustiastiskt.

Detta har hon nu paketerat och använt framgångsrikt i sina yrken som bland annat företagsrådgivare på en advokatfirma i Norge och i andra sälj- och serviceyrken och såklart i sitt egna företagande.

Berätta vad Beyond the limits är och hur du kom på den idén?
– Beyond The Limits är ett businessnätverk som är helt nytt på marknaden och är till för kvinnor och män, entreprenörer, digitala nomader, chefer och drömmare som vill nätverka IRL och online, utvecklas, inspireras och ta sig själva och sin karriär Beyond the limits.
Det är ett nätverk som fokuserar både på att få dig att utveckla ditt företag och din karriär och att ha kul på vägen till din framgång och resultat, fortsätter hon.
– Personlig utveckling, motivation och inspiration har även en stor del i nätverket då vi vill uppmuntra till att tänka på helheten i sin karriär och i sitt liv.

Yasmin kom på idén för flera år sedan då hon kände att de flesta nätverk som finns på marknaden idag endast är till för bara kvinnor, eller fokus på endast sälj och resultat, eller bara pepp och boost.
– Jag ville ha en mix av allt och började tänka vidare på denna idé om att själv skapa ett nytt och fräscht nätverk men behövde någon annan med mig på resan för att göra detta så maximalt som möjligt.

För knappt ett par år sedan så träffade Yasmin sin kollega, Malin Hammar-Blomwall, en annan driven egenföretagare, på ett av de frukostmingel som hon arrangerade och hon kände direkt att Malin var en fantastisk och driven kvinna som hon ville göra något tillsammans med.
– Vi träffades hemma hos henne för att planera eventuella föreläsningar ihop, men några dagar innan jag åkte hem till henne kom jag att tänka på min nätverks-idé; Malin kändes mitt i prick för att bli min business partner i detta nätverk!

Hon sa: ”Malin, jag vet att jag kom hit för att vi skulle prata vidare om att göra föreläsningar ihop, men… jag har en annan grym idé där jag sökt någon i flera år för att göra ett projekt ihop med och du skulle vara perfekt för detta!”
– Och på den vägen så började vi direkt att planera, brainstorma och ta fram dagens Beyond The Limits.

Vad är det roligaste med att vara företagare?
– Det absolut roligaste är att ens koncept och tjänster, är en del av andra människors framgång. Jag älskar verkligen att se andra människor genuint lyckas. Och såklart är det enormt roligt att få skapa sina egna tjänster och koncept på det sätt som man själv vill och tror på!

Vad kan vara utmanande?
– Att behöva göra vissa delar i företagandet som jag inte har eget intresse för och/eller kunskap om men som måste bli gjort för att lyckas i företaget.

Alla som driver eget företag stöter på upp- och nedgångar, menar Yasmin. Kanske man tänker.  ”Det här kommer inte att funka!”, kanske på grund av att man inte får in tillräckligt många kunder eller deltagare eller inte säljer så mycket som man hade hoppats på. Detta är något som alla kommer att stöta på, men det gäller att påminna sig själv om varför man gör det man gör och att sedan, som Bruce Lee säger ”Be water, my friend”.  Att anpassa sig själv och förbättra, göra om eller göra nytt när det behövs; allt är i ständig förändring och det är upp till oss att följa med.

Varför är nätverkande viktigt?
– Det är otroligt viktigt och vi alla nätverkar egentligen hela tiden i vår vardag, på ett eller annat sätt. Det är kring nätverkandet, online som irl, där vi knyter nya kontakter, får inspiration, idéer och feedback.
När du är delaktig i rätt nätverk kan du utvecklas maximalt på ett sätt som du annars kanske inte hade kunnat uppnå. Att nätverka kan, enligt Yasmin, ge dig merförsäljning och kanske nya samarbetspartners, ge dig boost, pepp och stöd och mycket mer, så att du kan skapa de resultat och den framgång som du vill nå.

Yasmin Casacas tips till dig som också vill förverkliga dina idéer och starta projekt:

Hitta syftet
Oavsett om du har världens bästa idé men inte brinner för vad du gör och inte vet varför du vill förverkliga den kommer det att bli riktigt tufft när du stöter på hinder och motstånd. För när du gör något som du har passion för och vet syftet så kommer det att ge dig bränsle och motivation när du behöver det som mest.

Brainstorma
Bort med allt hur du ”borde” tänka och göra och kör brainstorming 1000 procent helt utan gränser och skrev ner allt; det är utifrån detta som du sedan kan börja plocka ut vad som är aktuellt och inte.

Samla information och se över dina skills
Kolla upp så mycket du kan och prata med andra inom det område som du vill starta projekt inom. Då kan du också snabbt ta reda på vilka skills du besitter och om du behöver utöka eller förbättra din kunskap, genom kurs, utbildning eller annat nödvändigt eller, hitta någon som kompletterar dig.

Just do it
Till sist men inte minst: Våga köra igång även när det inte är perfekt. Du kommer aldrig att riktigt vara helt 100 procent nöjd och om du skall vänta tills det är perfekt kommer du aldrig att få tummen ur. Detta steg är det många som fastnar på och är anledningen till att många projekt och idéer aldrig startas igång så bort med Jantelagen och andra rädslor and go for it!

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X