Thursday, April 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEntreprenörslivFöretaget är hennes livs...

Företaget är hennes livs kärlek

Charlotte Dunhoff är 27 år och är  grundare av agenturen Profile Agency och youtube-konceptet 3minTalk.com. Hon kan utan tvekan beskriva sitt företag som sitt livs kärlek.
När hon hör människor presentera sig som entreprenör reagerar hon ofta. Det är enligt henne en overklig men härlig känsla, att få göra något man älskar.

Charlotte tyckte föreläsningsbranschen behöver något nytt då den inte förändrats på flera år. Det blev startskottet för Profile Agency, en agentur som representerar några av landets bästa föreläsare och magiker.
– Genom att ha ett starkt fokus på våra profiler kommer deras kunder i slutändan uppleva en högre kvalitet på helheten som produkt. Idag representerar jag Per Holknekt, Fabian Bolin, Martin Sköld, Caroline Ravn, Azita Shariati och Mikael Nygren.
Deras skräddarsydda tjänster anpassas efter profilens behov, det kan vara allt från projektledning och uppdragsledning av gig till sociala medier.
– Jag vill frigöra tid för föreläsare eller magiker så att de kan fokusera på det de är bäst på och det de brinner för. Självklart kan företag boka föreläsare eller profiler direkt via mig.

Youtube-kanalen 3minTalk.com startade Charlotte då hon såg ett behov av att sprida kunskap och insikter från professionella profiler. Ett koncept liknande Tedx – kortare filmer och mer hands on.

 Hur kom du in på företagarbanan?
– Allt började för några år sedan då jag studerade och samtidigt gick in som externt firmatecknare i en av Europas främsta forskare och föreläsares verksamhet. Han hade inte tiden att utveckla sin verksamhet. Jag fick chansen att axla rollen och drev bolaget i 1,5 år innan jag valde att starta min egen agentur med visionen av att kunna hjälpa fler. Sedan dess har allt gått väldigt snabbt.

 Vad är det roligaste respektive det mest utmanande med att vara företagare inom din nisch?
– Att jag får arbeta med så otroligt professionella och inspirerande profiler är det roligaste. Att våga tro på mig själv och att inte jämföra mig med andra kan vara utmanande ibland.

 Vad har du på gång just nu?
– Den 5 maj är en av mina profiler, magikern Caroline Ravn, aktuell med sin egen show på Södra Teatern.  3minTalk.com har precis ingått ett samarbete med Metrojobb och under våren lanseras även andra samarbeten med företag.

 Avslutningsvis ger Charlotte följande tips till andra som också vill driva eget företag:
– Börja bara. Och sen jobbar du på. Oavsett tvivel, motgångar eller framgång. Ta för dig och fråga om hjälp och råd när du behöver.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X