Thursday, April 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemNyheterFärdigt företag saknar affärsidé

Färdigt företag saknar affärsidé

Har du en affärsidé, men inte resurserna att ta idén vidare? Då är Tele2:s tävling End-Up något för dig. Vinsten är ett komplett företag till ett värde av två miljoner kronor.

Tävlingens utgångspunkt är att nio av tio nystartade företag inte överlever på lång sikt. Rapporten Power 2 Stay Ahead, som Tele2 släppte i år, visar den senaste forskningen vilka förutsättningar som är viktiga för att ett företag ska överleva. End-Up är ett komplett företag, byggt efter dessa förutsättningar, som saknar affärsidé. Vem som helst med en bra idé kan vara med att tävla om att få ta över företaget, som har ett värde av två miljoner kronor.

Vinnaren får nyckeln till ett kontor beläget i centrala Stockholm, ett startkapital på en miljon kronor och ett komplett företag redo att starta. Kontoret är byggt i samråd med experter och utvecklat med de bästa fysiska förutsättningarna, samt de senaste IT- och telekomlösningarna. Förutom detta finns budget för och rekommendation om tre medarbetare som kan bygga företaget tillsammans med vinnaren.
– Med End-Up började vi helt enkelt med slutet. Genom att ta bort den första kritiska tröskeln i förverkligandet av en idé kan vi hjälpa företaget att lyckas. Vi älskar att se smarta idéer bli till verklighet och vet att vår expertis inom företagande och framförallt IT och telekom är en viktig faktor, säger Samuel Skott, vd på Tele2 Sverige och ordförande i End-Up:s tävlingsjury.
Juryn letar efter en idé som är nytänkande och innovativ, samt har en stor affärspotential. Dessutom ska den som tar över företaget vara prestigelös och våga utmana gamla sanningar.

Ansökningen för tävlingen har nu öppnat och urvalet pågår till den 23 mars. Efter det överlägger juryn och väljer ut tio finalister. Dessa kommer sedan presenteras under en slutfinal i månadsskiftet april/maj där vinnaren utses.

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X