Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemMarknadsföringVarumärkeDomäner till salu ...

Domäner till salu – Enklare och säkrare

Varje dag blir fler och fler domäner upptagna. Ska man komma åt de attraktiva webbadresserna får man försöka köpa loss dem. Hittills har de varit svåra att hitta och många säljare och köpare är oseriösa. Nu gör Mattias Jönsson det enklare och säkrare att köpa domäner och webbplatser via sin nya marknadsplats, Flippers.se.

Datavetenkapsstudenten Mattias Jönsson tycker att det är kul att bygga webbplatser. Ständigt har han nya projekt på gång, senaste lanseringen är Sveriges första marknadsplats för domäner och webbplatser.

– När jag skulle sälja webbplatser fanns det ingen direkt plats att göra det på. Jag försökte på olika forum, där var köparna oseriösa och budade utan att stå för budet. Då märkte jag att det fanns ett behov av en marknadsplats som fokuserar på bara det.

I början av maj lanserade Mattias Flippers.se. Främsta fokus ligger på säkerheten, men även enkelhet.

– Både säljare och köpare måste verifiera sig med e-post och telefonnummer. Säljaren måste också bevisa att man äger domänen eller webbplatsen. Köparen får även mer information för att kunna göra ett bättre val.

Handel med digitala egendomar har pågått under många år och det växer mer och mer. Allt fler domäner blir upptagna, att köpa de namn man tror kommer att bli populära ses som en investering.

– Många köper billiga domäner som de tror kommer bli värdefulla. I dag är vanliga ord, som kläder.se, populära. Även domäner med två, tre bokstäver är attraktiva. Domäner med två bokstäver går inte att registrera i dag. I Usa går domäner med tre bokstäver för minst 4 000 kronor. I Sverige är vi inte riktigt där ännu, men vi är på god väg.

Än så länge finns bara domäner för försäljning på Flippers.se, men Mattias hoppas att säljare även kommer att lägga upp webbplatser.

– Man bygger upp en webbplats, orkar sen inte ta hand om den och låter den dö ut. Många vet inte att om sidan har besökare har den ett värde, då går den att sälja. Fördelen med att köpa en färdig webbplats är att du kan skippa många steg i uppbyggandet. Andra köper webbplatser inom samma nisch som sin egen för att få fler besökare.

Trots att det bara gått någon vecka sedan Flippers.se lanserades har Mattias fått in över 200 domäner till försäljning. Även köpare som har budat.

– Jag har fått in bra domäner, som annons.nu, det är jättekul, säger han och fortsätter:

– I och med att det är gratis att sälja och köpa domäner och webbplatser tjänar jag inga pengar. Det är kul att folk hittar dit trots att jag inte kan marknadsföra sidan. Jag ser det mest som ett roligt projekt, men det kommer absolut gå att sälja sidan sen.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X