Saturday, February 24, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemEntreprenörslivHan har företagandet i...

Han har företagandet i sitt DNA

Patrik Westbergen är 36 år gammal. Hans familj består av fru och två barn. Patrik har alltid varit väldig sportintresserad, padel och fotboll är två sporter som ligger honom varmt om hjärtat. Människor som känner Patrik skulle nog beskriva honom som en extrovert person, då han är socialt utåtriktad och älskar att umgås med sina vänner. Han är serieentreprenör och har varit med och drivit över 50 bolag genom året. Patrik brinner verkligen för entreprenörskap.

“Det ligger nog i mitt DNA att vara företagare då båda mina föräldrar var egenföretagare”, inleder Patrik.  För många år sedan tog han en riskfylld chans, att arbeta sig in i ett bolag i utbyte mot aktier.
– Det gav mig en försmak hur tufft, men samtidigt givande, livet som entreprenör/egenföretagare kan vara. Visst, det är aldrig enkelt att driva eget. Men det är fantastiskt roligt att vara med att påverka och skapa saker.

Vad är det bästa med att vara företagare?
– Först och främst, man får arbeta med det man älskar. Sen finns där också en frihet, men med denna frihet medföljer ett stort ansvar. Det är fantastiskt att själv välja vilka människor man skall omge sig med. Att se dem växa och lyckas. Jag har alltid varit en skapare, vilket jag tror de flesta egenföretagare är. Man vill bygga något från grunden. Det är det jag tycker är det bästa med att driva eget.

Vad är det mest utmanande?
– Att vara alla människor till lags.

Har du gjort något misstag du kan dela med dig av?
– Absolut. Den listan är lång. Jag har gjort affärer med människor med fel värderingar. Gått in i projekt jag inte haft tillräckligt mycket kunskap om. Det finns många misstag. Men jag tror jag har lärt mig av de flesta.

Vad gör du just nu?
– Mitt största projekt just nu är Redfellas, där vi som underdogs skall ta oss an de stora drakarna. Jag älskar utmaningar och i detta projekt har vi många. Vårt mål är att dubbla vår kedja inom ett och ett halvt år, sen göra det igen inom tre till fyra år. Snart går vi ut med en stor crowdfunding- kampanj för att vi ska kunna expandera konceptet i snabbare takt.

Vad vill du ge för råd till de som nyligen startat eget, eller skulle vilja starta eget?
– Förbered dig för att det kommer bli många hårda år av arbete. Lita på din magkänsla. Se till att få stöttning hemifrån, familjen måste stå bakom ens beslut. Det är också viktigt att man är bra på att lyssna och lära.

- A word from our sponsors -

Most Popular

Föregående artikel
Nästa artikel

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X