Monday, December 11, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...

Sophie Resare driver ett företag som heter Epic Living Sweden. Hon är utbildad Holistic Lifestyle Coach samt Kostrådgivare och erbjuder digitala kurser till privatpersoner och företag. Hennes ambition är att hennes medlemmar, för hon säger inte kunder, ska leva ”i sitt bästa jag”. Inom holistisk hälsa och livsstil ser man till helheten och söker hållbara lösningar, vilket innebär att vi skapar individuella lösningar, det finns inget facit, det finns inte en modell som passar alla, förklarar hon.

Sophies föräldrar har alltid haft olika projekt på gång hemma och de drev ett mindre företag tillsammans. När hon började jobba inom hotell- & restaurangbranschen började hon ganska tidigt att skriva på olika affärsidéer.
–  När jag sen träffade min man Jonas slog vi till och öppnade ett kafé i Stockholm. Efter drygt 15 år i den branschen kompletterade jag min utbildning och stöpte om verksamheten till den jag har idag.

Vad är det roligaste med att jobba inom din nisch?
– Att alla är intresserade av att må bra och att det är alla kategorier av människor.

Vad är det mest utmanande?
– Det mest utmanande är dels att holistisk hälsa måste få ta tid, att de eventuella förändringar man behöver göra kräver att man ibland måste göra val som är obekväma. Min uppgift är att få mina medlemmar att hålla ut tills det nya blir deras nya naturliga livsstil.
Inom företagandet är det mest utmanande dels valet av olika IT lösningar som behöver fungera, dels nya sätt att nå ut med marknadsföringen inom sociala medier samt att digital hälsa kan kännas nytt och ovant som en friskvårdslösning för arbetsgivare, tillägger Sophie.

Vad har du på gång just nu under hösten?
– Det som är högaktuellt just nu är min podcast Epic Lifestyle. Poddavsnitten baseras på de åtta element som jag har byggt min filosofi på; sömn, mental hälsa, fysisk hälsa, ekonomi/karriär, relationer, andning, vätskenivå samt kost. Den har en blandning av intervjuer, samtal med kollegor och mina egna tankar och idéer.

Sophies tips till andra företagare

  • Be om hjälp, men fråga de som har gjort resan, om du frågar ”grannen” som aldrig drivit ett företag är risken stor att du får fel råd.
  • Lyssna på råden men ta dina egna beslut, det är ditt företag!
  • Skriv! Jag kom fram till mitt koncept genom att varje morgon skriva ner mina tankar och funderingar och tillslut hade jag hittat ”min grej”.
  • Gör något litet varje dag som tar dig mot ditt mål.

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X