Tuesday, June 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEntreprenörskapRivstart eller smygstart –...

Rivstart eller smygstart – hur ser ditt företagande ut?

Det är få som startar företag utifrån en given mall. De allra flesta har en egen idé som de vill realisera. Och den kan se väldigt olika ut. Drivkrafterna bakom företagandet kan även de se olika ut. En del kommer igång snabbt och relativt enkelt, för andra går det lite trögare. Det är här Business Region Göteborg kommer in i bilden.
Av: Fredrik Liljeberg

Att starta företag kan vara komplicerat. Att driva företag kan vara än mer komplext. Det är mycket man ska klara av som nyföretagare och småföretagare. Det kan ta tid att riktigt få igång sitt företag så att det blir livskraftigt och levererar en stadig utkomst. Det finns många fallgropar längs vägen och att identifiera sina rätta kunder, och även leverantörer, kan ta tid. Är ens affärsidén klar och given, eller saknas det tydlig riktning och avgränsning?

Som nyföretagare och småföretagare finns det många frågor att brottas med. Då är det bra att kunna få hjälp med såväl kunskap som kontakter för att underlätta företagandet. Ändå är det förvånansvärt många företagare i Göteborgsregionen som inte känner till det stöd som vi på Business Region Göteborg kan ge.

 Vi kan vara med dig hela vägen – från nystart till tillväxt
Har du en affärsidé, eller så bara embryot till en idé, kan vi hjälpa dig att komma vidare. Du kan prata om din affärsidé med oss, vi kan förse dig med rådgivning och vi erbjuder utbildning och affärsutveckling så att du får rätt förutsättningar för att starta företag och kunna realisera din idé. Vi kan även erbjuda mötesplatser och nätverk för dig som vill starta eller som driver företag så att ditt företagande verkligen tar fart, hela vägen från start till att växa och utvecklas.

 Våra operativa insatser för dig som företagare
Business Center – Här erbjuder vi kostnadsfri rådgivning till nyföretagare och andra som är intresserade av att starta företag. Här kan du även ta del av kostnadsfria aktiviteter inom marknadsföring, e-handel, bokföring m m.

Läs mer om Business Center i Angered – här erbjuder vi rådgivningar, seminarier och workshops till alla som vill komma igång eller utveckla sitt företag, eller Business Center i Biskopsgården – onestopfutureshop – ett samverkansprojekt för att ge särskilt stöd till nyanlända, utrikesfödda och kvinnor.

Starta Företag-kurser – Kurserna arrangeras löpande i kommuner runt om i Göteborgsregionen. De är väldigt uppskattade där du som deltagare får kunskap och kontakter för ditt framtida företagande samt insikt i vad det faktiskt innebär att driva företag. Läs mer om våra Starta Företag-kurser – var och när vi arrangerar dem.

Företag365 – Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram som riktar sig till dig som är småföretagare eller nyföretagare och som känner att du behöver få hjälp med att driva ditt företag. Läs mer om Företag365 och var vi arrangerar dem under hösten.

Socialt företagande – Vi erbjuder företagsutveckling och ekonomiskt stöd till företagare som vill driva företag som samhällsentreprenör. Bakgrunden är att skapa långsiktigt hållbara företag inom den sociala ekonomin. Under 2017 kommer vi att genomföra fyra sociala acceleratorer inom socialt entreprenörskap med start i juli/augusti.

Expedition Framåt – Ett tillväxtprogram för företagare som vill utveckla verksamheten och öka lönsamheten samtidigt. Det är ett individuellt anpassat program som ger små och medelstora företag riktning och kraft att växa.

Företagsakuten – Har du ekonomiska problem i företaget? Vi erbjuder snabb kostnadsfri rådgivning. Alltid med tystnadsplikt och sekretess. Vi erbjuder inte lån eller bidrag, men du får företagsrådgivning så att du kan få ordning på problemen i ditt företag. Den här servicen är ibland ett nödvändigt ont. Men den gör nytta. Under 2016 räddades 30 företag vilket motsvarar 102 arbetstillfällen. Hela 68 procent av alla företag som sökte stöd och rådgivning 2016 undvek därmed konkurs.

Workshops/seminarier – Utvecklande och praktiska aktiviteter för nyföretagare, småföretagare samt ledare och ägare av tillväxtföretag. Du kan se vilka aktiviteter vi arrangerar och läsa mer om dem i vårt kalendarium.

Läsa mer? Klicka här!

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X