Thursday, April 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemMarknadsföringNätverkaFörbered dig innan minglet...

Förbered dig innan minglet och få ut mer

Det förvånar mig alltid lite att många företagare lägger så mycket tid på att gå på mingel av olika slag, utan att ha någon egentlig strategi för att förbereda sig, i alla fall lite, innan eventet går av stapeln.  Av Nina Jansdotter

Ibland träffar jag personer på företagsmingel där jag är värdinna, som kommer fram och frågar mig, vad är detta för sammanhang och vad går det ut på?  Visst är det helt okej även för en företagare att få lov att vara lite spontan ibland och mer förutsättningslöst gå på event men om det bara är så man minglar så tror jag att man missar en hel del.

Först och främst tycker jag att man ska ha någon form av mål och syfte med varje event men det behöver inte vara ristat i sten. Utan syfte är det ju svårt att bedöma om det gav något.

Vad du till exempel sedan kan göra är att göra är att kolla upp om det finns någon förteckning över deltagare. När de gäller till exempel Startup Bar, som anordnas en vardag första veckan i månaden, på många orter i landet, så brukar de eventen ligga uppe på Facebook. Där kan du se vem som har anmält sig. Där kan du även passa på och tacka för inbjudan till eventet, tala om att du kommer och kort om vem du är och vad du gör. Då får deltagarna ett ansikte på dig och ett hum om dig och ditt företag, redan innan eventet, vilket ger ditt minglande en kickstart. Du kan även skriva till någon eller några av deltagarna personligt och säga att du gärna vill passa på att tala med dem.

Sedan tycker jag att det är viktigt att man förbereder sig lite på någon form av ”pitch” där du säljer in dig själv på ett trevligt sätt, eftersom frågan ”vad gör du” ofta ställs i mingelsammanhang. Det ska dock inte låta inövat och uppstyltat men några grundmeningar kan vara bra att ha i bakfickan. Likaså kan det vara bra att fundera över några bra isbrytare, som gör att samtalet kan komma igång, för det är just i början som det kan gå lite trögt. ”Vad händer annars för dig i ditt arbete när du inte är här och minglar”, eller liknande brukar fungera bra som öppningsreplik.

Att kolla upp klädkod kan också vara bra. Visst ska du ha kläder på som du känner dig bekväm i men det kan ändå vara bra att inte vara varken för uppklädd eller för ledigt klädd, för att smälta in.

Lyssna på Nätverkspodden
Vill du få ytterligare tips om hur du förbereder dig på mingel så lyssna gärna på min och Marie Hagberg från Hjälp en journalists nystartade podd, Nätverkspodden. Vi släpper ett avsnitt i veckan om PR, marknadsföring och nätverkande. Just detta avsnittet här handlar om mingelförberedelse.

https://www.acast.com/natverkspodden/mingeldags-ingen-stress-men-det-ar-bra-om-du-forbereder-dig-en-smula-avsnitt-005.

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X