Thursday, November 30, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemEntreprenörslivKrönikaEgen men inte ensam

Egen men inte ensam

Jag vet inte hur länge som jag har stått på det klassiska arbetslivets klippa och drömmande tittat ut över horisonten, trädtopparna och blåa skyar. Undrat hur det känns att flyga. Vara sin egen chef. Jag har alltid varit för rastlös för att bara jobba heltid. Har inte bara velat utan rent utav behövt studera och jobba ideellt vid sidan om jobbet. Så jag kunde hålla min nyfikenhet och mitt driv i schack och ”nöja mig” ett vanligt kontorsjobb. Men det skavde ändå lite. Det var inte helt rätt. Jag vill jobba och utvecklas mer än så, jag vill flyga.

När jag blev sjuk i utmattningssyndrom och idéen om Bossbloggen föddes så fick också min längtan efter ”något annat” nytt bränsle. Sedan, när bloggen lanserades och tog fart kom nu livet med en möjlighet. En stark vind med hopp om högre höjder.

Så nu hoppar jag. Rakt ut och rakt fram och bygger klart mina vingar på vägen. Jag skapar mitt egna arbetsliv. Jag har ingen aning om hur det kommer att gå. Riskerna är väl kalkylerade men tjusningen med sannolikheter är trots allt den där slumpen som alltid är med i leken. X-faktorn som ingen riktigt vet om de ska referera till som tur eller tajmning. Jag hoppar med vetskapen om att ingen någonsin på förhand vet hur saker och ting kommer att gå. Vi kan bara ha en aning. Det är väl det som är tjusningen för äventyrare? Adrenalinkicken en får av ovisshet och upptäckande. Jag blir min egen chef. Jag blir egenföretagare och kommer vara den som är ytterst ansvarig för mig och mitt företag. Det är en helt ny värld och allt jag har är min kompetens, mina förmågor och massa god vilja att göra världens ledare lite bättre.

Men jag bär också med mig vetskapen om att ensam inte är stark. Jag testade på att göra allt själv och det slutade med en tjock tegelvägg. Den gjorde ont men den gjorde mig också lite klokare. Så trots att jag på papperet är egen i mitt företag är jag som tur var allt annat än ensam. Bara under de månader som jag har förberett mig för min verksamhetsstart har jag haft turen att möta helt otroliga kollegor och entreprenörer, framförallt kvinnliga sådana. Superkompetenta inspirationskällor som generöst delar med sig av sina erfarenheter, kunskaper och nätverk. Jag är så tacksam, rörd och överväldigad över det fantastiska stöd som jag har mötts utav. Det är så stärkande och är definitivt något som jag kommer att bära med mig och sprida vidare allt jag kan i mitt framtida företagande. Det här systerskapet är omvälvande och tillsammans kan vi fortsätta förändra världen till det bättre.

Clara Löfvenhamn, nybliven företagare. Driver ledarskapsbloggen Bossbloggen

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X