Thursday, November 30, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemBlogg - I huvudet på en entreprenörLedighet är ingenting man...

Ledighet är ingenting man får…

Sitter och tittar ut på hösten. Segelduken som spändes upp för att skydda mot solen i sommar håller på att blåsa sönder och träden blir allt mer fattiga på löv. Det känns som evigheter sen det var semester och det är superlångt kvar till jul. Jag hyser någon slags hatkärlek till den här årstiden. Att tända eld i brasan och lysa upp huset med levande ljus är mysigt, men så fort man tar ett kliv utanför dörren känns det som om man ska frysa ihjäl.

I våras träffade jag en entreprenör, kommer i dagsläget inte ihåg vem, som sa att ledighet är ingenting man får, det är någonting man tar. Det fastnade hos mig. Senast igår skrev jag om att en femtedel av alla företagare tänker på jobbet konstant. 80 procent gör det nästan hela tiden. De flesta av oss jobbar mer än den normala 40-timmarsvecka och vi är dåliga på att vara lediga. Vi entreprenörer brinner för det vi gör och verksamheten är sårbar om vi är borta. Men ändå tanker jag att vi behöver semester. Alla behöver byta miljö, få nya intryck och ny inspiration. Är det inte därför många av oss blev egna företagare, just för möjligheten att styra över vår egen tid? Varför är vi då så dåliga på att ta ledigt?

Därför har jag för första gången sen barnen började i skolan bestämt att vi ska vara lediga på höstlovet och åka till värmen. Just i dag ser jag extra mycket fram emot en veckas semester. En vecka när jag slipper frysa. Frågan är bara om jag lyckas koppla bort helt, eller kommer jobbet ligga och gnaga i bakhuvudet? Antagligen det sistnämnda, men hoppas på att komma tillbaka full med inspiration, ny energi och nya idéer.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X