Friday, February 23, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemNyheterGratis föreläsning med entreprenörer

Gratis föreläsning med entreprenörer

Den 1 november bjuds Uppsalas studenter och intresserade in till en föreläsning med framgångsrika entreprenörer. Även “Årets Uppsalastudent” kommer att utses.

Den 1 november är det dags för Anders Wall-föreläsningen i entreprenörskap i Uppsala. Syftet med föreläsningen är att stimulera entreprenörs­andan inom Uppsala universitets olika fakulteter. Under en eftermiddag får Uppsalas studenter tillsammans med representanter för näringslivet och inbjudna gäster lyssna till inspirerande framträdanden av framstående entrepre­nörer. I samband med föreläsningen delas också ­Anders Walls stipendium på 100.000 kronor ut till ”Årets Uppsalastudent”.

– När vi startade Anders Wall-föreläsningarna var visionen att främja ­kors­befruktningen mellan akademi och näringsliv. Det tråkiga beskedet om stora nedskärningar på Ericsson nyligen visar hur viktigt det är att uppmuntra entreprenörskap så att nya företag kan starta och växa sig starka, säger Anders Wall i ett pressmeddelande.

Inspirerande talare

I år kommer åhörarna få lyssna på flera intressanta entreprenörer. Poddprofilerna Hannah Widell och Amanda Schulman från Perfect Day Media kommer att vara där. De når med sitt koncept unga medie­konsumenter bortom de traditionella kanalerna.

På scen kommer också Pär Svärdson, Sveriges okrönte e-handelskung, att synas. Han är grundare av nät­jättarna Adlibris och Apotea, och har nu även börjat sälja livsmedel på nätet.

Övriga talare är:

Siavosh Derakhti, social entreprenör från Malmö som ­arbetar för att motverka rasism och antisemitism. Hans rykte har nått ända till Vita Huset och Barack Obama.

Camille Sucasas, Macacos, utnämnd till en av Sveriges supertalanger av ­Veckans Affärer, som gör succé med sin import av brasilianska hälsofrukter.

Anders Johnson, f.d. chefredaktör för Dagens ­Nyheter, nu flitig författare och talare med entreprenörskap som specialitet.

 

En närmare presentation av talarna finns att läsa på www.vadär.se. Vid föreläsningen medverkar även Anders Wall och Uppsala universitets rektor Eva Åkesson. Anders Wall-föreläsningen arrangeras av Uppsala universitet och Stiftelsen Anders Walls ­professur i entreprenörskap i samarbete med studentorganisationen Entrepreneurs Academy.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X