Thursday, May 26, 2022
spot_img

Exclusive Content:

Det har aldrig varit lättare att misslyckas

Har du en bra affärsidé? Håller dina drömmar på...

Joanna Redebrant – grundare av affärsängelnätverk Nyfikna Investerare

Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är den plattform Joanna Redebrant Törngren...

Tips när du ska köpa SEO till din e-handel

Att googla är det vanligaste sättet för oss att...
HemNyheterNy tjänst för export...

Ny tjänst för export och import

Företagarsajten verksamt.se byggs ut ytterligare. Nu kan man få hjälp med det mesta som rör export och import på ett och samma ställe.

Små och medelstora företag i Sverige börjar bli allt mer internationella. Att som företagare börja exportera eller importera kan väcka många frågor. Företagare efterfrågar framför allt information om exempelvis skatteregler, tullar, kvoter och handelshinder.

Samlad information

Trenden med internationalisering har företagarsajten verksamt.se nu tagit fasta på. De har samlat matnyttig information kring ämnet under sidrubriken “utland”. Här kan företagare få information om export och import samt hitta kontakter till rådgivare och myndigheter. Utöver den informationen finns det även berättelser från andra företagare som berättar om sin resa och sina erfarenheter.

Hjälp till offentligt stöd

verksamt.se/utland kan du även hitta en checklista om tull- och skattefrågor. Vill du ha hjälp av rådgivare som ger gratis stöd, kan du hitta närmaste rådgivare. Det finns även en tjänst som ger företagare en överblick av exempelvis handelshinder och affärskultur i olika länder.  

-Det ska vara lätt för företagare att hitta den information som behövs för att komma vidare i sin internationaliseringsprocess. Oavsett bransch eller var i landet företaget verkar. Verksamt.se/utland fungerar som en ingång till det offentliga stöd som finns att få inom såväl export som import, säger Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf i ett pressmeddelande.

Många aktörer bakom

Innehållet är utvecklat av Tillväxtverket i samverkan med Almi företagspartner AB, Business Sweden – Sveriges Export- och investeringsråd, Bolagsverket, Enterprise Europe Network, Exportkreditnämnden, Kommerskollegium, PRV (Patent och registreringsverket), Skatteverket, AB Svensk Exportkredit, Swedfund och Tullverket. Arbetet är en del i regeringens strategi att stärka svensk export.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Det har aldrig varit lättare att misslyckas

Har du en bra affärsidé? Håller dina drömmar på att gå...

Joanna Redebrant – grundare av affärsängelnätverk Nyfikna Investerare

Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är den plattform Joanna Redebrant Törngren själv saknade...

Tips när du ska köpa SEO till din e-handel

Att googla är det vanligaste sättet för oss att hitta varor...

SMÅA gav Ulf chansen att göra comeback som företagare

Företagaren Ulf Elgehed har varit medlem i SMÅA sedan 1986. Det...
X