Thursday, November 30, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemNyheterNy tjänst för export...

Ny tjänst för export och import

Företagarsajten verksamt.se byggs ut ytterligare. Nu kan man få hjälp med det mesta som rör export och import på ett och samma ställe.

Små och medelstora företag i Sverige börjar bli allt mer internationella. Att som företagare börja exportera eller importera kan väcka många frågor. Företagare efterfrågar framför allt information om exempelvis skatteregler, tullar, kvoter och handelshinder.

Samlad information

Trenden med internationalisering har företagarsajten verksamt.se nu tagit fasta på. De har samlat matnyttig information kring ämnet under sidrubriken “utland”. Här kan företagare få information om export och import samt hitta kontakter till rådgivare och myndigheter. Utöver den informationen finns det även berättelser från andra företagare som berättar om sin resa och sina erfarenheter.

Hjälp till offentligt stöd

verksamt.se/utland kan du även hitta en checklista om tull- och skattefrågor. Vill du ha hjälp av rådgivare som ger gratis stöd, kan du hitta närmaste rådgivare. Det finns även en tjänst som ger företagare en överblick av exempelvis handelshinder och affärskultur i olika länder.  

-Det ska vara lätt för företagare att hitta den information som behövs för att komma vidare i sin internationaliseringsprocess. Oavsett bransch eller var i landet företaget verkar. Verksamt.se/utland fungerar som en ingång till det offentliga stöd som finns att få inom såväl export som import, säger Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf i ett pressmeddelande.

Många aktörer bakom

Innehållet är utvecklat av Tillväxtverket i samverkan med Almi företagspartner AB, Business Sweden – Sveriges Export- och investeringsråd, Bolagsverket, Enterprise Europe Network, Exportkreditnämnden, Kommerskollegium, PRV (Patent och registreringsverket), Skatteverket, AB Svensk Exportkredit, Swedfund och Tullverket. Arbetet är en del i regeringens strategi att stärka svensk export.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X