Thursday, November 30, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemNyheterNy plattform hjälper StartUps...

Ny plattform hjälper StartUps att hitta talanger

I dag lanseras den digitala plattformen Thehub.se. Målet är att underlätta för startups att rekrytera talanger, hitta och kontakta investerare och erbjuda verktyg i form av best practice. Thehub.se är ett samarbete mellan Danske Bank och SUP46. Två aktörer som båda tycker att det bör vara lättare för unga företag och lovande entreprenörer att växa och nå sina mål. Efter intervjuer har det framkommit att just hitta finansiering och rekrytera talanger är gemensamma utmaningar för bolagen.

– Danske Bank vill ta en aktiv roll i samhället, bland annat genom att bidra till ökad tillväxt och gynna innovationskraften, både i Sverige och i övriga Norden. Vi har därför valt att utveckla TheHub som en naturlig del i vårt arbete att stödja entreprenörer på deras tillväxtresa. Om vi i ett tidigt skede förstår deras behov och lyckas skapa en relation ger det oss bättre möjligheter att vara med på de unga bolagens framtida resa, säger Ann Krumlinde, vd för Danske Bank i Sverige.

– Både genom arbetet med vårt medlemsbaserade community och genom vår öppna mötesplats, där vi arbetar för att förbättra förutsättningarna för alla svenska startups, upplever vi att det saknas en öppen digital plattform där alla kan få synlighet. TheHub.se blir en digitalisering av vår öppna mötesplats och plattformen har verkligen potential att bli den överblick som behövs av svenska startupscenen. Därigenom kan vi underlätta för svenska startups med bland annat rekrytering – en av de mest avgörande delarna i att bygga ett skalbart bolag. säger Jessica Stark, vd & medgrundare SUP46.

Funktioner på TheHub.se i dagsläget

Rekrytering: Över 100 startupprofiler finns idag registrerade på TheHub.se med närmare 90 lediga jobb. För att ansöka anger jobbsökaren namn, email och telefonnummer samt adderar en relevant extern länk.

Finansiering. Totalt 45 investerarprofiler finns registrerade på TheHub.se. Plattformen tillhandahåller även ett verktyg som hjälper dig se i vilken fas du befinner dig och rekommenderar utefter dina behov investerare av rätt typ.

Best Practice tools. I dagsläget finns tre olika mallar för kostnadsfri nedladdning. Dessa består av en pitch deck guide, board deck samt en investor matchmaking tool. Denna del kommer kontinuerligt att fyllas på med fler typer av dokument baserat på efterfrågan från användarna.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X