Thursday, April 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEntreprenörskapTipsSå blir din vecka...

Så blir din vecka produktiv

Måndag och ny vecka ligger framför dig. Energin är på topp och du öser effektivt på med allt som ska göras. Men efter några dagar börjar du tappa fart och det blir mer intressant att plocka ur diskmaskinen eller sortera papper. Undvik segproppfällan och bli effektiv hela veckan med hjälp av våra tips!

  1. Planera kommande vecka. Gör ett schema över vad som måste bli gjort, när det ska göras och hur lång tid det tar. Var realistisk och planera hellre för mycket tid än för lite. Blir det tid över kan du ju få ännu mera gjort.
  2. Gå igenom mejl. Se till att du startar veckan utan olästa mejl och riv av alla “måste-samtal” så fort du kan på måndagen. Planera sedan in när på dagen du kontrollerar din inkorg. Blir du störd hela tiden i det du håller på med så blir du ineffektiv. Exempelvis kan du kolla mejlen morgon, lunch och två gånger efter lunch. Våga lita på att om något är så viktigt att det inte kan vänta två timmar, så ringer personen ifråga istället. Planera in tid för att svara på mejl.
  3. Skriv lista. Så fort du kommer på en sak som ska göras, skriv ner den på en lista som du går igenom i början på dagen. Då behöver småsaker inte ligga kvar i tanken och ta fokus från det du behöver göra just då.
  4. Effektiva möten. Planera in dina möten på tider under dagen då du vet att du ändå inte är som mest effektiv. Är du mest fokuserad på förmiddagen kan det vara smart att lägga ett möte runt 15:00, då du ändå inte är som snabbast. Försök även att hålla mötena korta. Behövs verkligen en hel timme? Kanske det räcker med 30 minuter, om du ser till att komma till mötet ordentligt förberedd?
  5. Ta pauser. Glöm inte att vila emellanåt och bryta upp. Även om du har massor att göra kan det hjälpa dig att vara mer effektiv om du ger dig själv en paus nu och då. Försök att få in en promenad eller spring ett ärende. Att röra på sig om man har ett stillasittande jobb hjälper hjärnan att fokusera bättre.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X