Thursday, May 26, 2022
spot_img

Exclusive Content:

Det har aldrig varit lättare att misslyckas

Har du en bra affärsidé? Håller dina drömmar på...

Joanna Redebrant – grundare av affärsängelnätverk Nyfikna Investerare

Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är den plattform Joanna Redebrant Törngren...

Tips när du ska köpa SEO till din e-handel

Att googla är det vanligaste sättet för oss att...
HemNyheterÅrets mentorer i Norrbotten...

Årets mentorer i Norrbotten utsedda

Varje år utser Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige årets mentor i olika län. Dessa tävlar sedan om titeln Årets Mentor i Sverige. I år delas priset ut under mässan Starta Eget i Älvsjö den 11 november.

Nu har Norrbottens mentorer utsetts. Annika Högström har utsetts Årets Mentor i kategorin Tillväxtföretag. Linda Berggren (fd.Henriksson) har utsetts till Årets Mentor i kategorin Nya företag.
– Mentorerna har föredömligt följt en mentors viktigaste steg, nämligen lyssnat, coachat och delat med sig av sin kompetens och inte minst sitt kontaktnät, säger Hans Å Strandberg hos Almi Nord i ett pressmeddelande. Han, tillsammans med Camilla Sehlin från NyföretagarCentrum Luleå, representerar de organisationer som utser Årets Mentorer i länet.

Mentor för tillväxt
Annika Högström, Årets mentor i kategorin Tillväxtföretag, äger Läkarjouren i Luleå och har en ledande befattning inom företaget.
– Min mentor har fått mig att som företagsledare öppna upp för nya idéer och tankar kring hur man kan leda ett företag och en organisation. Hon har dessutom fått mig att utvecklas personligen. Hon är en lugn och trygg person, som delar med sig av sina erfarenheter och kunskap, säger adepten Johan Åström.

Johan Åström äger och driver familjeföretaget Alviks Trafik i Luleå. Familjeföretaget med anor från 1920- talet utför person- och godstransporter och har en omsättning runt 100 mkr med 100 anställda. I företagsgruppen ingår också Nex resebyrå och Norrbottens resebyrå.

Mentor för StartUp
Årets mentor i kategorin Nya företag är Linda Berggren (fd.Henriksson), som driver en sex- & kärleksbutik i Luleå.
– Hon är en genuin, positiv, drivande och lyhörd person som fått mig att tro på mig själv och min idé, säger adepten Marie Mitchell, som äger webbutiken LemonLou.co. Det är en inrednings- och klädesbutik för barn. Företaget importerar produkter från Australien, Nya

Zeeland och EU och har några återförsäljare i Sverige. Målsättningen är att skapa ett unikt sortiment med hållbara ekologiska och giftfria produkter samt några exklusiva egna märken.
– Hon har hjälpt mig att sätta mål, delmål och långsiktiga mål. Det har fått mig att tänka utanför ramarna och vidga mitt sortiment fortare än planerat, säger Marie Mitchell.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen Årets Mentor delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige. De driver på uppdrag av Näringsdepartementet mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till tillväxtföretag och NyföretagarCentrum till nya företag, som är i uppstartsfas. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.500-2.000 mentorpar i de två mentorprogrammen.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Det har aldrig varit lättare att misslyckas

Har du en bra affärsidé? Håller dina drömmar på att gå...

Joanna Redebrant – grundare av affärsängelnätverk Nyfikna Investerare

Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är den plattform Joanna Redebrant Törngren själv saknade...

Tips när du ska köpa SEO till din e-handel

Att googla är det vanligaste sättet för oss att hitta varor...

SMÅA gav Ulf chansen att göra comeback som företagare

Företagaren Ulf Elgehed har varit medlem i SMÅA sedan 1986. Det...
X