Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Utvalt:

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar...
HemInspirationIntervjuEtt hållbart liv i...

Ett hållbart liv i Alperna

Petter Wallberg vill inspirera andra till att stanna upp och reflektera över sin arbetssituation. Att stressa ohållbart mycket är varken bra för individers välmående eller jobbeffektiviteten, därför bör människor känna efter hur de själva mår som bäst.
AV Amanda Malmberg

_mg_0437Petter Wallberg utmanar det traditionella sättet att leva och arbeta. Istället för nio till fem-jobbet menar han att människor bör testa vad som passar dem och deras livsstil bäst. Kanske är det att jobba fyra timmar om dagen, kanske tio. Eller så är det helt andra saker man behöver ändra på.
– Jag har experimenterat med att mäta mina dagliga rutiner. Arbetstimmar, matvanor, idrott. Jag försöker hitta en hållbar livsstil för mig.

Sin hållbara livsstil har han funnit i Chamonix i de franska alperna. Tillsammans med två vänner ger han fler möjligheten att leva i bergen genom ett co-working space kallat The Ski Locker. De vill visa att det går att jobba produktivt även på magiska platser.
– Många frågar vad jag gör där. Då svarar jag att jag jobbar. Träffar vänner. Handlar mat ibland. Det behöver inte vara svårare än så.

The Ski Locker är som ett vanligt kontor, men beläget på en ovanlig plats. Där samlar Petter och hans vänner 15 personer som har möjlighet att jobba på distans – och tar möjligheten. Journalister, frilansare, en kille som säljer lantbruksemballage; tillsammans tar de lunchåk och utvecklar sina respektive karriärer.
– The Ski Locker är inte världens bästa affärsidé rent ekonomiskt sett, men de mjuka valutorna, som kontakterna, känslorna och tacksamheten, är värt så mycket mer.

Hur effektivt är arbetet hos er?
– Vi arbetar kvalitativt hellre än kvantitativt. Arbetet blir bra, men vi jobbar inte överdrivet många timmar. Men i branscherna som representeras på The Ski Locker värderas kvalitet högre än kvantitet, så det rimmar väl.

Trots de många fördelarna med en bas i bergen väljer folk att arbeta hemifrån i Chamonix. The Ski Lockers utmaning innefattar att ändra människors attityd och göra det socialt accepterat att arbeta i ett co-working space.

Är de svårt att få stadsmänniskor att ge upp sina städer?
– I grund och botten är allt individuellt och jag förespråkar inte att man ska ge upp något, man kan kombinera allt. Jag själv vill till exempel bo i Chamonix och åka till Stockholm, London och Paris någon vecka i månaden. Då kan jag ha möten och träffa människor som är viktiga att träffa, men min bas vill jag ha i bergen.

GosHug
Förutom The Ski Locker arbetar Petter med en sökmotor kallad GosHug. Den är ett samarbete mellan människor som, precis enligt Petters filosofi, handlar om att göra världen till en bättre plats. Än så länge är sökmotorn i startgropen, men när den tar fart är visionen att företaget ska stötta samhällsfrämjande projekt genom att dela sin vinst.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...

Gokind grundare Gustaf Anselmsson

Gokind grundades av två kognitionsvetare från Linköpings Universitet, Hjalmar Norell och...

Att lyckas med ett företag idag är verkligen ingen enmansgrej.

Sponsrat inlägg i samarbete med verksamt.se Att våga be om hjälp kan...
X
X