Thursday, April 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemNyheterKontor på krogen

Kontor på krogen

I början av september lanserades en ny tjänst som skapar unika, mobila arbetsplatser på ett 50-tal kaféer, hotell och restauranger i Stockholm. För 45 kronor bokar du en plats i 2-4 timmar. Då ingår även fika.

Allt fler jobbar mobilt oavsett om man är frilansare eller har en fast anställning. Att sätta sig på ett kafé eller i en hotellobby för ett par timmars arbete eller möte är något som lockar många. Behovet av flexibla arbetsplatser är stort.

Det behovet har den nya tjänsten Palaver tagit fasta på. Via en app bokar gästen en arbetsplats i 2-4 timmar på något av de kaféer, hotell eller restauranger som är anslutna till tjänsten. Kostnaden är 45 kronor, exklusive moms, och då ingår kaffe. Palaver sköter alla transaktioner och all kvittoredovisning.

– Jag har själv jobbat mycket på kaféer, och tyckt om det. Men jag konstaterade att det inte fanns någon infrastruktur för redovisning och kvitton. Vi har därför skapat en digital tjänst, och en helt ny affärsmodell. Den sköter hela transaktionen mellan kaféer, hotell och restauranger, och mobilarbetare och deras företag, säger Peter Henning, vd för Palaver.

Kända krogar med från start

Av de krogar som är med från start finns bland andra Melker Anderssons Mother, Pontus Frithiofs Pocket City och Pocket Solna samt Björn Franzéns Bobergs matsalar. Även restaurang Luzette vid Centralstationen finns med i utbudet. Vill man hellre sitta på ett hotell och jobba går Clarions Stockholms hotell att välja i appen.

– För oss är det här ett bra sätt att få in folk i restaurangen under tider då det annars är tomt. Dessutom är det ju en bra marknadsföring för oss och ett sätt att nå nya kunder, säger Melker Andersson.

– Jag har själv kontoret på fickan och är ständigt på språng. För mig är det viktigt för att alltid vara tillgänglig och uppkopplad, och att jag kan arbeta överallt. Med Palaver kan vi också erbjuda våra gäster möjligheten att arbeta i våra restauranger, säger Pontus Frithiof.

Bolaget är finansierat av fem grundare, varav en är Henrik Wetterdal, tidigare vd för F12-gruppen och Sverigechef för Dell. Dessutom har finansmannen Erik Mitteregger gått in med kapital.

 

Så här fungerar det:

Via Palaver kan restauranger, hotell och kaféer lägga upp tider då de kan erbjuda företagare plats. Som mobilarbetare kan man sedan via appen hitta en lämplig arbetsplats, checka in på en plats där det då ingår tid, arbetsplats, service och fika. På samma sätt finns det erbjudanden för konferenser. Kostnaden för 2-4 timmars plats inklusive fika är från 45 kronor (ex moms). Gästen noterar syftet med arbetsstunden. Vid månadens slut får användaren en samlingsredovisning på månadens platskostnader som då enkelt kan gå in i bokföringen.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X