Monday, February 26, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...

En värdefull läxa

I dag har jag fotat och intervjuat Niclas Josefsson, medgrundare och VD för Inkassogram. Jag har stött på Niclas vid flertalet tillfällen, men aldrig pratat med honom ordentligt förrän i dag. Det är inte varje dag man träffar en så genuint snäll, godhjärtad, omtänksam, charmig och rolig (det blev många skratt) serieentreprenör som Niclas. Förutom att ha byggt upp flera framgångsrika företag har han lyckats få presidenter från USA till Sverige.

Ett ord samtalet gled in på om och om igen var förtroende. En viktig sak när det gäller att bygga förtroende är att hålla vad man lovar. Även de små enkla sakerna. Säger man att man ska ringa 15.00 på torsdag gör man det. Eller meddelar innan att man inte har möjlighet. Man ringer inte 15.30 och ursäktar sig att man är sen.

Jag fick mig en tankeställare. Håller jag allt jag lovar? Nej, det gör jag inte. Jag lovar att jag skickar texten på korrektur, senast i morgon. men det händer att jag skickar den dagen efter. Samma sak gäller barnen. Jag lovar att spela fotboll med er på lördag. När lördagen kommer och tidsplanen inte håller blir resultatet besvikna barn.

Jag har ambitionen att hålla vad jag lovar, problemet är att jag lovar för mycket för att inte göra folk besvikna. Jag lovar saker som är helt omöjliga att hålla. Men vad blir resultatet av att jag inte håller saker jag lovar – besvikna människor. Därför ska jag här och nu lägga om min taktik, försöka att bara lova saker jag vet jag kan hålla. Förutom att man bygger upp förtroendet hos andra kommer det nog även att stärka mig. För den besvikelse jag känner på mig själv när jag inte lyckas hålla mina löften… den är inte rolig.

Hela intervjun med Niclas kommer i Starta & Driva Företag, som ges ut i mitten på oktober. Och har ni vägarna förbi nästa StartUp Bar i Stockholm, leta upp Niclas och byt ett par ord med honom. Jag lovar, ni kommer inte att bli besvikna.

/Maria

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X