Saturday, February 24, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemMarknadsföringSociala medierSnapchat för företag

Snapchat för företag

Det har blivit en självklarhet för företag att marknadsföra sig via Facebook, Twitter och Instagram, men hur gör man om man vill marknadsföra sig med Snapchat?

Snapchat skapades år 2011 av Stanford-studenterna Evan Spiegel, Bobby Murphy och Reggie Brown. Målet var att skapa en applikation som tillåter användaren att skicka meddelanden, bilder och filmklipp till andra användare. Nu tänker du kanske att den här appen redan finns i form av WhatsApp och Facebook Messenger, men det finns en liten detalj som särskiljer Snapchat från liknande appar. Med Snapchat kan användaren nämligen ställa in hur pass länge meddelandet eller filmklippet ska vara synligt för mottagaren, varefter det raderas från såväl mobiltelefonen som Snapchats servrar. Den här funktionen möjliggör för ett mer lättsamt chattande mellan användare, men kan ställa till det för företag som vill marknadsföra sig. Därför har vi tagit fram ett par tips som kan hjälpa dig att marknadsföra ditt företag med Snapchat.

1. Rikta dig till yngre målgrupper
Den genomsnittlige Snapchat-användaren är mellan 13 och 23 år gammal, medan användandet hos 40-plussarna är ganska sparsamt. Om du marknadsför en energidryck eller ett klädmärke kan alltså Snapchat vara användbart, men för bilhandlare, dyra restauranger och redovisningskonsulter är det kanske bättre att hålla sig till Facebook.

2. Ha ett enkelt och kortfattat budskap
Ett Snapchat-meddelande kan i regel inte visas i mer än 10 sekunder, och sedan förstörs det. Med andra ord måste ditt budskap vara kortfattat och enkelt att lägga på minnet. Du kan till exempel meddela att din butik har en rea under den kommande helgen, medan klockslag, datum och priser gör sig bättre i andra format.

3. Håll det lättsamt och roligt
Snapchat-användarna ser appen främst som underhållning, och deras mer seriösa inlägg görs i andra sociala medier. En väldigt formell eller allvarlig marknadsföring passar därför inte in på Snapchat. Skapa i stället någonting minnesvärt eller udda, i linje med appens lättsamma natur. Under Superbowl tidigare i år lanserade Mountain Dew till exempel kampanjenKickstart, där Snapchat-användare kunde vara med och modifiera bilder som sedan lades upp på företagets övriga sociala medier.

- A word from our sponsors -

Most Popular

Föregående artikel
Nästa artikel

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X