Friday, February 23, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemEventStor succé för Nyföretagarveckan

Stor succé för Nyföretagarveckan

Årets nyföretagarvecka, vecka 17 börjar lida mot sitt slut. Turnébussen fylld med representanter från myndigheter och företag med målet att hjälpa de över 1600 besökarna att starta och driva sina företag rullar i skrivandets stund hemåt efter en intensiv vecka i Norrland. En vecka fylld av härliga möten med människor fulla av idéer, energi och en längtan att uppfylla sina drömmar.

 
mats_starta-driva-foretagEn trött, men mycket nöjd Mats Evergren, marknadschef NyföretagarCentrum Sverige, slår sig ner på turnébussen. Efter en intensiv vecka har han inte mycket röst kvar, men vi lyckas få en liten pratstund.
– Det har varit en riktig supervecka. Teamet på bussen, besökarna det härliga goet, det positiva, det glada. Det är så roligt. Vi har haft stora volymer besökare som är så intresserade av vad vi har att erbjuda, vi har verkligen nått målgruppen vi letar efter.

I Gälve, sista stoppet på årets turné träffade vi Ann-Christine Käll, verksamhetsavsvarig på NyföretagarCentrum Gästrikland.
– Det är så kul, många som kommer är strategiskt smarta. Jag har pratat med besökare som gjort affärer här på plats. Vissa påstår att denna region är död, men det är inte sant. Vi har ett bra klimat och energi.

caxton_starta-driva-foretag

För att hålla energin uppe, både under de sex stoppen i Norrland och på bussen emellan har Caxton Njuki vart med. Han berättar att Café Starta & Driva Eget, som anordnats i Luleå, Skellefteå, Umeå, Östersund, Sundsvall och Östersund, är unikt. Med på bussen är företag som egentligen konkurrerar med varandra, men under veckan jobbar alla mot samma mål.
– Utställarna bryr sig och vill hjälpa besökarna, inte bara sälja sin produkt. Det kan man inte uppleva någon annanstans. Det har varit en kul vecka med högt tryck, det är så häftigt. Jag tolkar det som att det finns ett stort intresse och en nyfikenhet på att starta företag. Under de två timmar de kan träffa utställarna på Café starta & Driva Eget får de en genuin hjälp och kan ta bättre beslut om när och hur de ska starta företag.

nyforetagarveckan-lulea_starta-driva-foretag

sara-holmstrom_starta-driva-foretagEn som tagit hjälp av NyföretagarCentrum i sin företagsstart är artisten Sara Holmström. Hon har följt med för att underhålla och inspirera.
– Just nu känner jag mig mig komplett, fylld av energi av det underbara teamet. Vi har blivit som en stor familj, jag kommer att gråta foder när vi kliver av bussen. Det har varit fantastiskt att besökarna har vågat komma fram och prata, alla vågar inte det eftersom upplägget är att jag är med som artist. Många frågar hur jag vågade starta företag. Jag har kunnat ge, inte bara som artist. Jag har även coachat, peppat och väglett andra som företagare.


smaa_starta-driva-foretagCissi Karström
från SMÅA håller med om att det varit en fantastisk vecka.
– Det har varit fantastiskt, riktigt mycket folk. Det bästa har varit teamet, vi hjälps åt och samarbetar för att ge besökarna den bästa servicen. Det lyser igenom till besökarna och skapar en varm och unik stämning.

En som varit med under alla 11 år som Nyföretagarturnén arrangerats är Lars Sörling från Björn Lundén.
– Vecka 17 är speciell, då lägger man konkurrensen åt sidan och hjälps åt att hjälpa nya företagare. Det tjänar alla på, både besökarna, vi utställare och samhället. Årets turné har varit en av de bästa, de som har kommit har ett genuint intresse och många av dem kommer att starta sina företag inom en kort tid. Detta är sista kicken.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X