Friday, February 23, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemInspirationVeckans entreprenör – Nygammal...

Veckans entreprenör – Nygammal i grävbranschen

veckan_entreprenor_startaRedan som femtonåring funderade smålänningen Göran Lexander på att starta eget företag, eftersom han ville ha en grävmaskin precis som alla andra. I dag, femton år senare, står han i startgropen för sitt alldeles egna bolag: Lexanders gräv.

Göran Lexander började sin yrkeskarriär som anställd på en grävfirma, där han samlade på sig många års erfarenhet. Efter femton år i branschen kände han att det var dags för en förändring, och valet stod mellan att bli anställd hos en ny firma, eller – starta eget.

– Jag rådfrågade nära vänner och de tyckte jag skulle satsa. Det är det enda jag gjort i hela mitt liv och jag kan jobbet, så det ska inte vara några problem. Är man duktig, punktlig och gör ett bra jobb är det många som vill arbeta med en.

Det som lockat har varit friheten att bestämma och lägga upp arbetet själv. Göran beskriver arbetet som mer än att sitta i maskinen, det handlar om att planera jobbet från början till slut. När han sett en plats första gången skapar han en strategi för hur jobbet ska genomföras.

– Att köra grävmaskin är som att vara en konstnär, och jag har valt maskinstorleken som man kan göra allt möjligt med. I början av ett projekt kommer man till en grushög och gör grunden. När snickarna är klara får man göra finputset, lägga plattor och kanske en pool. Det är jätteroligt.

Det är mycket att tänka på när man startar företag, Göran har fått hjälp av NyföretagarCentrum i Älmhult samt bekanta med företag.

- A word from our sponsors -

Most Popular

Föregående artikel
Nästa artikel

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X