Baylan åker på regelförenklingsturné

Företagare lägger i snitt 10 timmar i veckan på administration. Enligt Tillväxtverket har regelbördan ökat med 1,2 miljarder kronor årligen sedan 2013. Under hösten åker näringsministern Ibrahim Baylan på en regelförenklingsturné tillsammans med bland annat Företagarna.

Turnén kommer att genomföras hos små och medelstora företag i Sverige. Tanken är att samla inspel som ska leda till konkreta förenklingar som ska presenteras under och efter turnén.
– Det kan handla om regelverk, service, bemötande och digitalisering. Jag vill få en tydlig bild av problem som kan uppstå i vardagen så att regeringen kan föreslå konkreta lösningar på problem, säger näringsminister Ibrahim Baylan.
Han tycker det är förvånansvärt hur lite digitaliseringen har slagit igenom för att underlätta företagandet.
– Vi kan göra mer, och arbetet med att förenkla för små- och medelstora företag är prioriterat. Att jobba med regelförenkling är ett viktigt steg i rätt riktning för att skapa fler och växande företag i Sverige.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X