Thursday, July 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...
HemEntreprenörskapTobias Valdebenito driver föreningen...

Tobias Valdebenito driver föreningen Young Future

Tobias Valdebenito vill skapa den förändringen han själv vill se i samhället, bland annat genom att skapa fler förebilder. Genom föreningen Young Future erbjuder han unga verktyg och möjligheter och han har skrivit boken “Levla upp” som är utgiven av Soderpalm Publishing. Här berättar han varför han skrev den och hur han kom in på sin bana. 

Tobias blev tidigt stämplad som ett problembarn och det fanns inte mycket hopp om hans framtid. Till slut levde han upp till den stämpeln och tog på den rollen som han hade blivit given. Tobias tog på sig en stor offerkofta och skyllde ifrån sig på allt och alla kring över sin livssituation och sättet han levde på. 

– Det höll på att gå riktigt illa och efter min fjärde överdos vaknade jag upp på hjärtintensiven fyra dagar senare. Mina ögon hade torkat igen och jag hade slangar överallt. När jag lyckades öppna upp mina ögon så tittade jag till höger och där stod min mormor, mamma, och min lilla syster och grät.

– Han kände då en otroligt stor skam över att han hade orsakat de han älskar mest för mycket misär och elände. Det var då Tobias beslutade sig för att göra en förändring.

– Jag flyttade till Norge för att skapa ett nytt liv. Ett liv där mina nära kunde vara stolta över mig. Den resan var långt ifrån enkel. Men den var garanterat värt det. Idag sitter jag på insikter och lärdomar som tog mig ut ur utanförskap och det har blivit min passion och mitt syfte i livet att kunna hjälpa de ungdomar som går igenom en liknande resa, säger Tobias entusiastiskt.

Därför ägnar han nu all sin kraft åt att skapa verktyg till ungdomar för att de ska börja tro på sig själva och på sin framtid och han vill ge dem tipsen och nycklarna som gör deras resa enklare. Därför var han med och grundade föreningen Young Future, podden Förebildspodden och skrev boken Levla upp.

– Idag jobbar jag som social entreprenör där jag driver Young Future där vi har som fokus att hjälpa ungdomar ut ur utanförskap genom personlig utveckling för att ungdomarna själva ska bli starka och tackla framtiden.

Deras vision är att skapa förebilder i utsatta områden. Han är även med och poddar i Förebildspodden där de lyfter upp förebilder runt omkring i Sverige för att ge perspektiv, verktyg och nycklar till ungdomar.

– Boken skrev jag för att kunna hjälpa människor att skapa förändring i sina liv precis som jag själv gjort. Boken kan hjälpa de flesta men främst ungdomar.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin app Hummy,...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...
X
X