Tuesday, March 21, 2023
spot_img

Utvalt:

Anna Norlin tipsar vad som fick henne att ta steget till eget

Anna Norlin driver Worqiworqi, ett personligt bemanningsföretag i Göteborg....

Skriv bättre texter på halva tiden med AI

ChatGPT är en populär AI-modell som kan revolutionera hur...

Myndigheternas webbinarium blev sista peppen

Malin Lindkvist höll just på att starta sitt företag...
HemEntreprenörskapMax Söderpalm har skrivit...

Max Söderpalm har skrivit JA-boken med positiv inspiration

Max Söderpalm jobbar som författare, säljtränare och föreläsare. Dessutom driver han förlaget Soderpalm Publishing, där de ger ut böcker inom affärer, personlig utveckling och framgång. Både med svenska och utländska författare. Det har de gjort i mer än 15 år, så det har blivit mer än 100 böcker. Nu släpper han JA-boken med positiv inspiration. Här berättar han bakgrunden till det boksläppet.

Eftersom Max älskar att läsa den här typen av böcker är det jättekul att både hitta nya, spännande författare. Han brinner också för att hjälpa andra människor att lyckas lära sig läsa. För i det här världsklimatet behövs verkligen positiv information att ta till sig på det bästa sättet. Att koncentrerat läsa sig till inspiration och nya kunskaper, menar han.

Vad handlar JA-boken om?

– JA-boken är fjärde delen i vår JA-bokserie med 100 % positiv och inspirerande läsning. För den som vill ha en motvikt mot all kris- och krigsrapportering. Den här gången fokuserar vi på glädje. Boken heter ju JA! Boken som gör dig glad. Det är alltså en hel bok om hur läsaren ska få ett bättre liv.

I de tidigare utgåvorna har temat varit att tänka positivt, ha kul på jobbet och att vara lycklig.

Just att låta ett antal riktiga proffs skriva inspirerande om den här typen av ämnen blir riktigt bra och spännande.

Varför är det budskapet viktigt just nu? 

– Många människor har på senaste tiden glömt bort hur det är att vara glad. Det började med pandemin och all oro som kom med den. När den gav med sig blev det krig i Europa, med allt vad det innebär av rädsla för tryggheten och vad som ska hända framåt. Samtidigt är vi på väg in i en ekonomisk kris, där plötsligt elpriser och höjd ränta får många att oroa sig.

När många människor tillsammans känner rädsla och oro för hälsa, trygghet och dålig ekonomi. Då glömmer man att vara glad. Det var då Max fick idén. Vi måste hjälpa till och lindra detta. Så den som vill kan få en stunds glädje. Det handlar inte om dåliga skämt och buskis.

– Istället handlar det om inspiration, motivation och glädje för att varje läsare ska kunna fortsätta på vägen mot det som man själv vill uppnå, och själv kan påverka. Kan vi hjälpa någon att hitta rätt där. Då har vi lyckats. Förhoppningsvis hjälper vi många!

Vem är med i boken? 

– I boken skriver 12 författare varsitt kapitel. Uppgiften som var och en fick var att med en positiv berättelse och ett antal goda råd ge sin syn på vad det innebär att vara glad, alltså vad det betyder och vad man kan göra för att bli gladare i sitt liv.

Författarna som är med är förutom Max själv: Bruce King, Magnus Helgesson, Lili Öst, Peter Jumrukovski, Pelle Johansson, Karin Klerfelt, Tobias Valdebenito, Nina Jansdotter, Joakim Wiedesheim, Henrik Pettersson och Stefan Sebö

Varför valde du att göra en antologi? 

– När man vill ge ut en bok på ett speciellt tema så blir det ju mycket mer spännande att läsa många olika vinklar på det temat.

Och kan man då få riktiga experter, vilket den här bokens författare verkligen är, då blir det som ett statement, tillägger han.

– Det jag gillar med att lägga upp det så är att läsaren kan välja att läsa en författare i taget eller som jag gjorde, när jag fick första utkastet av manuset från alla. Sträckläste alltihop.

Hur valde du ut de som var med? 

– Eftersom vi driver ett bokförlag har vi ju massor av duktiga kompisar, alltså våra författare så många av de är med.

Dessutom ville de ha en bra mix av entreprenörer och influensers. Har man som dem förmånen att få samarbeta med så många duktiga och härliga människor så blir det ju enkelt. De frågade helt enkelt sina affärskompisar om de ville vara med. Och det ville de.

Vad är det roligaste med ett sådant bokprojekt?

– Det finns så många delar i arbetet med den här boken som verkligen gör mig glad.

För det första att man är många som gör något tillsammans. Livet som författare och konsult kan ibland bli ganska ensamt. När man gör något ihop blir man ju som ett team, anser Max.

För det andra finns det en härlig twist till på JA! Boken som gör dig glad. För varje såld bok så skänker de 15 kr till forskningen för att hitta en lösning på sjukdomen ALS. Det gör ju att det blir ännu mer intressant att nå ut.

– För det tredje är boken lågt prissatt. Det gör att det blir enkelt för den som vill läsa att faktiskt köpa boken och hänga med i vår JA-tribe. Jag brukar säga att JA-boken är som win-win-win.

Vad har varit utmanande under produktionens gång? 

– Varje författare har ju fått utmana sig för att hitta sin vinkel på det här med att vara glad. Glad är ju en känsla som kanske många tar för given. Det man inte tänker på är att man kan påverka den själv genom vad man väljer att tänka på och göra.

För de som har jobbat med att sätta ihop boken är ju alltid utmaningen att ta fram ett snyggt och passande omslag. Något Max tycker vi lyckades riktigt bra med.

Hur kommer du/författarna att marknadsföra boken nu?

– Under hösten har vi presenterat alla författarna i en kort intervju på vår blogg www.soderpalm.nu och det här har vi presenterat i våra sociala medier.

Nu när boken är släppt kommer de även göra inspirerande webinars med varje författare. Där de kan fortsätta att prata om hur vi kan bli gladare och nå ännu mera framgång.

– Vi vill hjälpa alla vi kan, avslutar Max med sin sedvanliga entusiasm.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Anna Norlin tipsar vad som fick henne att ta steget till eget

Anna Norlin driver Worqiworqi, ett personligt bemanningsföretag i Göteborg. De bemannar...

Skriv bättre texter på halva tiden med AI

ChatGPT är en populär AI-modell som kan revolutionera hur vi skriver...

Myndigheternas webbinarium blev sista peppen

Malin Lindkvist höll just på att starta sitt företag när hon...

Hur många kommer att dö på arbetsplatsen och vad kommer det att kosta?

Den psykiska ohälsan skenar i västvärlden. Den som mår psykiskt dåligt,...
X
X