Saturday, February 24, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemEkonomiFinansieringSå pitchar du för...

Så pitchar du för en investerare

Vi pratar med Massimiliano S Franzé som kommer finnas med minimässan Starta & Driva Företag. Söker du finansiering för att komma vidare med ditt projekt, eller för att kunna växa? Då ska du definitivt besöka oss den 5/10 på Minimässan Starta & Driva Företag. Massimiliano S Franzé kommer att finnas i vår investerar hörna mellan 15:00-17:00 då du är välkommen att pitcha direkt till Massimiliano. Anmäl dig här.

Massimiliano S Franzé har ägnat de senaste 22 åren åt daytrading. Först som anställd proprietary trader i Stockholm och Luxemburg, därefter de senaste nio åren i egen regi. Under pseudonymen A diary of a daytrader har han inspirerat och motiverat många att öppna ögonen för aktiv trading men heller inte hymlat med dess baksidor och de mentala utmaningar som trading innebär.

Daytrading är en del av Massimiliano’s DNA och kommer så alltid att vara även om han idag ägnar alltmer tid till affärsängelverksamhet och alternativa investeringar i mindre bolag, inte sällan start-ups.

A diary of a daytrader är Massimiliano’s debut som romanförfattare. 

Hur började du investera i start-ups?

Jag fick via sociala medier kontakt med affärsängelnätverket Nyfikna Investerare som drivs av Joanna Törngren Redebrandt och Erik Norberg. Deras upplägg, energi och driv tilltalade mig och jag jag anslöt mig till nätverket vilket varit en positiv game changer för mig.

Det öppnade dörren för ett utbud av extremt duktiga entreprenörer och styrkan i att man som investerare inte är ensam utan kompletterar varandra passar mig perfekt. I dagsläget har jag byggt en portfölj med sju start-ups och jag siktar på att öka till runt 10 innehav inom det närmsta året.

Varför är det en bra kombo med din trading?

Till skillnad från min trading så är det utmanande att få gräva ner sig i nya visioner, idéer och affärsplaner. Ibland kan jag även bidra med kunskap och kontakter från min erfarenhet och tid inom banking. Dessutom är det en bra social kanal i ett annars ensamt jobb.

Dessutom driver det mig att vässa mina tradingresultat så jag kan investera mer i spännande start-ups.

Hur får man en investerares attention?

Mitt intresse lyckas man fånga om man kan presentera sin affärsidé på ett enkelt sätt med hög trovärdighet. Krångla inte till det med alltför snåriga termer och omvägar. Dessa får eventuella frågor sedan leda fram till.

Bra tips till dem som pitchar?

Var rimlig och trovärdig i er presentation. Även om produkten är tänkt att förändra världen, så börja lite längre ner och ta mig stegvis dit.

Var påläst överlag, ha koll på de mest grundläggande siffrorna samt ha en rimlig budget för de närmaste åren.

Presentera gärna en SWOT-analys samt en övergripande bild av eventuella konkurrenter och hur de skiljer sig från just pitcharens affär.

Var tydliga med vad pengarna främst ska användas till och varför.

Beskriv något misstag som en del som pitchar gör.

Att produkten är så given för entreprenören men att mottagaren förmodligen ser detta för första gången. Därför får inte pitchen bli alltför invecklad för att väcka förståelse och nyfikenhet.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X