Tuesday, November 29, 2022
spot_img

Utvalt:

Välkommen till The Grand Opening av ett nytt co-working space

Mitt Office ett nytt kontorshotell och Co-Working space slår...

Max Söderpalm har skrivit JA-boken med positiv inspiration

Max Söderpalm jobbar som författare, säljtränare och föreläsare. Dessutom...

Siktar på att bli världens ledande investeringscommunity

Nyfikna Investerare med grundaren Joanna Törngren Redebrant, siktar på...
HemMinimässan Starta & Driva FöretagJuridisk rådgivning på minimässan...

Juridisk rådgivning på minimässan Starta & Driva Företag

Behöver du juridisk rådgivning? Då ska du definitivt besöka oss och Sarah Mingert den 5/10 på minimässan Starta & Driva Företag.

Berätta lite om er och vad ni gör

Sarah Mingert heter jag, driver en egen Juristbyrå och är småföretagare. Min erfarenhet är lång och bred, jag har arbetat på Skatteverket, redovisningsbyrå, bank, juridiska byråer och numera driver jag egen juridisk byrå.

Vad gör ni för att hjälpa småföretagare?

Juridik Sarah Mingert AB är en Juristbyrå vars juridik inriktar sig på dels dig som ägare av företag men också på dig som privatperson. Det är väldigt ovanligt att jurister kan både företagsjuridiken och familjejuridiken och därmed har en helhetsbild kring företagarens behov, jag ser det som min absoluta styrka. Jag som jurist tycker det är mycket viktigt att skapa trygghet för dig, din familj och ditt företag. Helhetsperspektivet och långsiktighet kring ägande av företag samt proaktivt tänkande är mycket viktig.

Vad kan besökarna förvänta sig vid ett besök hos er på mässan?

Man bör se juridiken och de viktiga avtalen som försäkringar som behöver tecknas. Upprättas inte vissa avtal idag kan det bli en mycket dyr situation i framtiden. Jag brukar säga att det är bättre att lägga en liten peng idag och på det sättet undvika att behöva betala en mycket större peng i framtiden. Jag har arbetat med företagare med olika inriktning och verksamhet under många år och tycker det är väldigt roligt att möta företagare i olika skeden av sitt företagande. Jag arbetar mycket med generationsväxlingar av företag och möter då både den gamla och den nya företagaren. Det är spännande och jag lär mig alltid nya saker som jag kan ta med mig in i nästa möte. Alla företag jag arbetar med är småföretagare av olika slag, både enskilda firmor och aktiebolag.

Vad är ert bästa tips till företagare?

Det bästa tipset jag har till en nystartad företagare är att se över sin juridiska situation tidigt i företagarresan. Både den privata och företagets situation.

Företagets aktier kommer att ingå vid en eventuell framtida skilsmässa om inte annat har överenskommits. Detta måste regleras genom avtal, det räcker inte med muntliga avtal. Är ni flera ägare av företaget är det väldigt viktigt att korrekta och relevanta avtal upprättas mellan er som ägare. Vad händer om en part blir långvarigt sjuk, vad händer vid en skilsmässa osv. Är inte dessa situationer reglerade finns det en stor risk för företaget.

Vad ser ni fram emot med mässan?

Jag ser fram emot att möta drivna företagare med olika kunskap och idéer. Förhoppningsvis kan jag väcka tankar som skapar ett bättre och tryggare företagande. Jag svarar även gärna på juridiska frågor och funderingar som kanske redan väckts hos en del.

Anmäl dig här till mässan!

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Välkommen till The Grand Opening av ett nytt co-working space

Mitt Office ett nytt kontorshotell och Co-Working space slår upp dörrarna...

Max Söderpalm har skrivit JA-boken med positiv inspiration

Max Söderpalm jobbar som författare, säljtränare och föreläsare. Dessutom driver han...

Siktar på att bli världens ledande investeringscommunity

Nyfikna Investerare med grundaren Joanna Törngren Redebrant, siktar på att bli...
X
X