Tuesday, November 29, 2022
spot_img

Utvalt:

Välkommen till The Grand Opening av ett nytt co-working space

Mitt Office ett nytt kontorshotell och Co-Working space slår...

Max Söderpalm har skrivit JA-boken med positiv inspiration

Max Söderpalm jobbar som författare, säljtränare och föreläsare. Dessutom...

Siktar på att bli världens ledande investeringscommunity

Nyfikna Investerare med grundaren Joanna Törngren Redebrant, siktar på...
HemEntreprenörskapSerieentreprenör startar bokförlag

Serieentreprenör startar bokförlag

Elisabeth Lendelund har varit företagare i många år, tillsammans med sin man Finn Lendelund. Nu startar de även förlaget Skimra tillsammans. Här berättar hon varför att hon väljer den vägen. I första hand handlar det om att hon alltid har känt en längtan efter att få skriva och att bli författare. Redan i unga år uttryckte hon denna önskan och nu är det dags.

I ett annat företag har de gett ut faktaböcker tidigare som hon layoutat och satt, och när hon tog tag i de skönlitterära böckerna som väntar i henne på att få komma ut så gav det henne en del tid att tänka och känna efter hur hon ville göra.

– Efter ett tag kom jag fram till att jag vill satsa på förlagsbiten och ställa den delen på egna ben, och ge ut mina böcker på det viset, dels för att känna att jag har mer kontroll, samt ur ett ekonomiskt perspektiv och för att jag är en obotlig entreprenör och gillar processen väldigt mycket.

Känslan att vara med hela vägen, skapa något och se det växa på många plan. Skrivandet i sig är en del av henne som är medfödd och som ger energi. Hennes “effortless” gåva, menar hon.

Vad kommer ert förlag att ge ut för böcker?

– En bok är en resa med det som är du, vilket är en stor del av det intressanta. En bok blir till och får sin betydelse ihop med läsaren. Läser du om en bok många år senare kan upplevelsen bli en helt annan.

Skimra.nu förlag är det själfulla förlaget som känns och de vill ge ut böcker som värmer och berör. De berättar historier som inspirerar och öppna hjärtan och som tar med människor på färgrika resor. Med satsningen på ett eget förlag bidrar de till att fler röster, parallellt med min, når ut, förklarar Elisabeth entusiastiskt och tillägger:

– Vårt mål är att de ska dröja sig kvar i hela systemet… länge! Vi myntar en ny genre, en fördjupning av feelgood, och vi kallar den rätt och slätt feel. När det kommer till faktaböcker så är det själfulla böcker inom bland annat hälsa och hållbarhet. 

Vad är det roligaste för dig att ge dig in i en ny bransch?

– Det är dels att entreprenörssjälen i mig får sitt, och att arbeta med det jag från början önskade få arbeta med. Det är också fint med alla möten med härliga människor i den här branschen.

Det som kan vara utmanande ibland är att Elisabeth vill lära sig exakt i den takt som hon själv vill. Det vill säga fort. Det kan även vara lite svårt att välja rätt medarbetare och samarbetspartner och det tekniska som hör till denna typ av företag.

– Det känns även utmanande att lansera och marknadsföra en produkt, en bok och historia som är sprungen ut djupet av mig och på mitt sätt att se på världen. Det kommer mig väldigt nära!

Som att öppna en kran

Elisabeth känner det som hennes skrivande är som en kran eller outtömlig källa, på något vis. Hon kan låta bli att låtsas om den, men öppnar hon kranen så bara kommer det. Det som hon blir riktigt nöjd med är det som skriver sig själv, och kommer ur det som är henne själv när man fritar henne från ärr och bagage, upplever hon.

– När jag skriver från hjärnan istället för inifrån kärna och hjärta blir det inte alls samma sak.

Att starta detta företag och att själv snart släppa både sina egna och andras böcker är riktigt roligt menar hon. För henne känns det fantastiskt, som att sluta en cirkel men också lite läskigt och nervöst, och ganska ofattbart. Sammantaget känns det helt rätt.

Vad har du för tips till företagare som drömmer om att skriva en bok?

– Fundera på vad du vill och varför. Ibland kan även drömmar vara bra att synas lite i sömmarna då vissa drömmar kanske inte alltid helt våra egna. Men när du vet och det känns rätt, sluta drömma, gör det och tänk inte för mycket.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Välkommen till The Grand Opening av ett nytt co-working space

Mitt Office ett nytt kontorshotell och Co-Working space slår upp dörrarna...

Max Söderpalm har skrivit JA-boken med positiv inspiration

Max Söderpalm jobbar som författare, säljtränare och föreläsare. Dessutom driver han...

Siktar på att bli världens ledande investeringscommunity

Nyfikna Investerare med grundaren Joanna Törngren Redebrant, siktar på att bli...
X
X