Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemMarknadsföringNätverkaDärför ska du nätverka...

Därför ska du nätverka som småföretagare

Driver du ett litet företag som du vill ska bli mer synligt? Då är det dags att börja nätverka. Det finns alldeles för många värdefulla vinster med att nätverka för att du ska strunta i det.

Det är viktigt att inte underskatta vikten av att nätverka. Genom att visa upp dig och prata med andra kan du nämligen hitta samarbetspartners, få tips och dessutom placera ditt företag på företagskartan. Ju tidigare du sätter igång, desto bättre.

Få kontakt med andra småföretagare

Det är vanligt att man som småföretagare känner sig ensam. Många jobbar med en enskild firma och dessutom hemifrån. Då är det svårt att på ett naturligt sätt träffa nya människor och nätverka. Men att nätverka kan ge många fina fördelar, så se till att alltid ta chansen när den dyker upp.

Genom att nätverka kan du hitta nya samarbetspartners och få gott om rekommendationer från folk som har haft samma mål som du nu har. Du kan dessutom hitta förebilder och mentorer som du kan ställa frågor till och samtidigt knyta värdefulla kontakter. Det finns många småföretagare som vill hålla ihop och stötta varandra. Man kan helt enkelt ge varandra motivation och ny energi.

Kom ihåg att du kan nätverka överallt, både på särskilda nätverksträffar, LinkedIn och med människor du träffar i vardagen.


NÄTVERKA PÅ SVERIGES BÄSTA ENTREPRENÖRMINGEL STARTUP BAR. ANMÄL DIG HÄR.


Upptäck fler möjligheter

Det är viktigt att nätverka med andra företagare, för då kan du upptäcka många nya möjligheter. Du kanske känner till att många bygger sin karriär genom att nätverka, men det går minsta lika bra att bygga sitt företag genom att nätverka.

Nätverka i alla situationer, för du vet aldrig när du stöter på en person som kan ge dig gott om råd, tips och utvecklingsmöjligheter. Genom att prata med många människor kan du lära dig av andras framgångar och kanske få kontakt med de personer du behöver få hjälp av att för att bygga ditt företag.

Se till att stärka affärsrelationerna med andra företag genom att erbjuda tjänster och gentjänster. Det kan bli extra värdefullt för dig i framtiden.

Sprid ditt företags goda rykte

Genom att prata med andra, både småföretagare och privatpersoner, så kan du sprida runt ditt företagsnamn. Det är extra viktigt om ditt företag är nystartat och ännu inte välkänt. Ju fler kretsar du nätverkar i, desto fler kan få nys om ditt företag och bli potentiella gäster, kunder eller samarbetspartners.

Du kan helt enkelt se nätverkandet som en del av din marknadsföring och dessutom spelar det ingen roll hur liten budget du har! Ju bättre rykte du får, desto trovärdigare blir du och ditt företag. Då ökar chansen att du får fler kunder.

Dela kunskap och få feedback

En av de viktigaste delarna av att nätverka är att du kan få ta del av andra människors stora kunskap. Alla besitter nämligen viktig information och gedigna erfarenheter.

Du kan dessutom passa på att dela med dig av din egna kunskap. Kanske nätverkar du med någon som kan få användning av de kontakter och den erfarenhet som du har.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X