Saturday, February 24, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemEntreprenörskapGöteborgstrio vill utmana startup-världens...

Göteborgstrio vill utmana startup-världens gamla sanningar

Det krävs en by för att bygga ett bolag. Den övertygelsen förenade tre företagare i Göteborg, som nu vill skapa en helt ny mötesplats för entreprenörer, investerare och andra inom startup-världen. ”Vi vill utmana gamla sanningar för att skapa nya möjligheter,” säger Lina Bodestad, en av arrangörerna bakom startup-evenemanget Alice in Startup Land, som hålls den 17 mars i Göteborg.

Allt började med en retorisk fråga. ”Vad skulle hända om vi bytte ut drakarna i Draknästet mot enhörningar och regnbågar, och skapade ett mer inkluderande forum för entreprenörer och investerare?” Frågan ställdes av Lina Bodestad på Linkedin i höstas – och blev snabbt viralt. Jens Östgaard, som driver kontorshotellet Walborg Ventures, föreslog att de skulle göra idén till ett verkligt evenemang.

”Vi märkte direkt att det fanns ett enormt sug efter ett nytt sätt att mötas kring startups och investeringar,” förklarar Lina. ”Den hårda, konkurrensinriktade världen kring startups upplevs som exkluderande för många. Vi ville bygga något nytt, som fokuserade mer på samarbete.”

På bara några veckor skapade de ett evenemang där sex startup-bolag fick pitcha sina affärsidéer för en panel av affärsänglar och publik. Den första upplagan av evenemanget blev mycket uppskattad och välbesökt, och Lina och Jens var snabbt överens om att göra en andra upplaga.

Till detta fick de även förstärkning av Joanna Törngren Redebrant som driver nätverket Nyfikna Investerare. ”Tack vare det samarbetet ser vi fram emot pitchar från en mix av riktigt spännande bolag, och affärsänglar som är nyfikna, ödmjuka och generösa med sina kunskaper och erfarenheter,” säger Lina.

Inför andra upplagan av evenemanget, som hålls den 17 april i Göteborg, har de även bjudit in konstprojektet ArtDom. I projektet har konstnärer från Västeuropa parats ihop med konstnärer från länder med begränsad yttrandefrihet, för att skapa spännande möten. ”Ett urval av verk kommer att finnas på plats under eventet, och en konstnär kommer även att arbeta med ett konstverk live under kvällen,” berättar Jens Östgaard.

”Vi vill skapa en mötesplats, en piazza, där alla som deltar kan bidra till startup-bolagens tillväxt på olika sätt. Investeringar är en del, visst – men kontakter, kloka råd och annat stöd är minst lika värdefullt,” säger Lina Bodestad.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X