Monday, February 26, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemEntreprenörskapHon gör succé med...

Hon gör succé med sin app för självhypnos

Lovisa Strömsholm är VD och grundare av Powermind, en app som erbjuder självhypnos via ljudspår, för att hjälpa och guida människor inom en rad olika områden som exempelvis för att få bättre självkänsla, minskad stress och oro. Det finns även program inför arbetsintervjuer, dejting, ledarskap med mera. Här berättar hon hur hon kom in på denna bana och vad hon har på gång i sitt företag just nu. Av Nina Jansdotter

Lovisa inleder med att förklara att det de gör handlar om att guida lyssnaren till positiva förändringar av sitt tanke-, känslo- och beteendemönster.
Hon har en teknisk bakgrund i grunden, med en master från Uppsala Universitet inom industriell ledning och innovation. Hon har tidigare jobbat med investor relations och börsintroduktioner för kunder på NASDAQ och NASDAQ First North.

– Jag var tidigare Head of International Growth and IR på FundedByMe, och arbetade innan dess med kommunikation på EQT Ventures.

Hur kom du in på hypnosområdet?

– Historien bakom Powermind började när jag gick på gymnasiet. Under den perioden ville jag förbättra mitt självförtroende och min självkänsla. Jag har alltid varit väldigt lösnings- och resultatorienterad, så jag provade allt från självhjälpsböcker till meditation men tyckte inte att något av det fungerade tillräckligt bra.

Av en tillfällighet hittade Lovisa då ett ljudspår med självhypnos på engelska på Pirate Bay, och blev positivt överraskad över hur logiskt och effektivt det var. Hon fortsatte att lyssna på ljudspåret i flera månader tills hon kände att det inte längre behövdes.

År 2019 arbetade hon med Investor Relations för bolag på Nasdaq och Nasdaq First North. Alla finansiella rapporter och pressmeddelanden medförde mer och mer stress.  Till slut gick hon in i App Store för att ladda ner och prova olika meditation- och mindfulness-appar förr att bättre hantera stressen, men de gav inte så mycket.

Jag letade efter något som kunde ge liknande effekt som ljudspåret jag lyssnade på medan jag gick i gymnasiet, men hittade inget. Jag bestämde mig därför för att sluta mitt dåvarande jobb och starta en egen mobilapplikation: en app med självhypnos.

Hur har det gått?
– Det har gått väldigt bra, vi lanserade Powermind i Sverige på App Store och Google Play store sommaren 2020, och i Ryssland sommaren 2021. Vi har nu över 48 000 registrerade användare, med jättefina CAC- och konverteringssiffror. Sedan lanseringen på den Ryska marknaden ökade vi antalet registrerade användare med hela 645% på fem månader.

–  Just nu tar de in kapital för att kunna växa ytterligare och utveckla produkten. De har precis tagit fram ytterligare en röst på ryska för att användare ska kunna välja mellan manlig och kvinnlig röst, den uppdatering som efterfrågades högst av de ryska användarna.

– Vi har även precis signat ett team för ytterligare expansion, denna gång för att ta Powermind till Latinamerika. Powermind kommer därmed att finnas på spanska om ca ett halvår. Detta är en otroligt spännande marknad där vi hoppas göra samma framgångsresa som i Ryssland.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X